Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Nem tudják a falvakban, mit hoz az új év

Csongrád megye - Sok a bizonytalanság 2012-vel kapcsolatban a községek polgármesterei szerint, akiket az elvégzett feladatokról és a tervekről kérdeztünk. Van, ahol túlélő üzemmódba kapcsolnak, máshol arra készülnek, hogy harcoljanak az iskolájukért.
– Különösebb probléma nélkül telt el az év – mondta Bánfi Sándor tömörkényi polgármester. – Nehéz anyagi helyzetben vagyunk, így talán már azt is sikerként könyvelhetjük el, hogy nem mentünk tönkre. Jövőre csak kisebb volumenű pályázatokat nyújtunk be, például a szociális intézmények felújítására. A szennyvízberuházásba is belevágnánk. Régi vágyunk a fűtés korszerűsítése az iskolában, de biztos, hogy az már nem fér bele a jövő évi költségvetésbe. A hivatalok összevonása pedig talán még előnyünkre is válhat – mondta Bánfi Sándor.

Felgyő polgármestere, Horváth Lajos elégedett a 2011-es esztendővel. A falu költségvetése pozitív, a település fejlődik. Pénteken például új játszóteret és buszmegállót adtak át.

Horváth Lajos azt mondja, a működőképesség megőrzése mellett jövőre horgásztavat is szeretnének létrehozni. Fotó: Korom András
Horváth Lajos azt mondja, a működőképesség megőrzése mellett jövőre horgásztavat is szeretnének létrehozni.
Fotó: Korom András

– Jól alakult az anyagi helyzetünk: egy év alatt több mint 20 millió forintot sikerült megtakarítanunk. Az új önkormányzati törvény hátrányosan érint minket, de továbbra is ragaszkodunk az iskolánkhoz, ezért ha másképp nem megy, fontolóra vesszük, hogy egyházi fenntartásba adjuk az iskolát – ismertette a terveket. – Fontos, hogy jövőre is megtartsuk a működőképességünket, miközben a fejlesztésre is törekszünk. 100 millió forintos beruházással olyan horgásztavat szeretnénk kialakítani, amely – amellett, hogy öt embernek adna munkát – turistákat vonzana Felgyőre.

A Nagytőke községet irányító Varga Lászlóné úgy fogalmazott: csendes év volt a 2011-es. A szentesi kistérség településén minden törvényi előírásnak és kötelezettségnek igyekeztek eleget tenni. Sok mozgásterük nincs, de a polgármester szerint a pénzügyi körülményekhez képest kiegyensúlyozottan végig lehetett vinni az esztendőt.

– A következő időszakról még nem tudok sokat mondani. Nem ismerjük egyelőre a lehetőségeinket, ezért nem tudom, mit hoz a jövő. Az biztos: próbálunk majd talpon maradni – mondta Varga Lászlóné.

Olvasóink írták

 • 2. klj-54 2012. január 01. 09:43
  „Mit hoz?
  Padlások söprését, mert más már nem maradt...

  1. deszkás 2011.12.31. 11:11
  Te is jókat kérdezel!
  Kit érdekel ez a 6 alom részéről?”
 • 1. deszkás 2011. december 31. 11:11
  „És felmérték már:mivel jár az KÖTELEZŐ út dij bevezetése?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ruhát kap két szentesi épület

Két éve már tervbe vették a szentesi Kossuth utca 8–10. sz. alatti ingatlanok felújítását, ám a munkálatok idén őszig várattak magukra. Tovább olvasom