Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Nem változnak a szentesi díjak

Szentes - Az önkormányzati intézmények szolgáltatási díjainak megállapítása során a központi konyha, a város szigligeti üdülője és a városi hetilap működése állt a középpontban a pénteki képviselő-testületi ülésen.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A konyhával kapcsolatban Hevesi-Tulipán Edit (Fidesz) azt kérte: a novemberi ülésre – ahhoz, hogy a jövőre érvényes térítési díjakról megalapozott döntést hozhassanak – egy belső ellenőrzési jegyzőkönyvet szeretne látni. Az üdülőről Szirbik Imre polgármester kijelentette, hogy a gyermekek táboroztatása élvezi a prioritást. Azt majd decemberre határozzák meg, hogy a kő- vagy a faházak felújítása, így turisztikailag vonzóbbá tétele legyen az előbbre való.
A városi hetilap ügyében egyetértettek a városatyák abban, hogy a lap része a helyi tradíciónak, a léte fontos a városnak, ettől függetlenül a terjesztés módján, a tartalmi változásokon és a ráfordított pénz összegén lehet gondolkodni.

A helyi közlekedésre kiírt pályázatra csak a Tisza Volán jelentkezett. A kertváros buszjáratait úgy szeretné megoldani a helyhatóság, hogy a helyközi járművek érintsék a környéket, a tervek szerint elfogadnák a helyi bérletet. A módosítást minisztériumi szinten kell kérvényezni.

Áttekintették a szentesi környezetvédelmi programot. Antal Balázs Tibor (Fidesz) ismét felhívta a figyelmet, hogy még mindig nem tudni, honnan ered a városban olykor szinte elviselhetetlen szag. A közterület-használati díjak jövőre nem változnak, így például kiemelt területen egy pavilon után havonta 1764, egy bizonyos nagyságot meghaladó vendéglátóterasz után 798 forintot kell négyzetmétere

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezményt kapnak a szentesi bérlők

A lakossági jelzések és kérdések miatt hívtak össze hétfőn sajtótájékoztatót a városközpont-rehabilitáció érintettjei. Tovább olvasom