Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Nem vették napirendre a kórház beszámolóját

Szentes - Nem engedte napirendre tűzni a kórház beszámolóját Szirbik Imre szentesi polgármester a képviselő-testület mai ülésén, mert az egészségügyi intézmény vezetői csak csütörtökön délután küldték el az anyagot a városházára.
Korábban az egészségügyi bizottság kérte, hogy a szentesi Dr. Bugyi István Kórház vezetősége számoljon be a képviselő-testületnek az intézmény anyagi helyzetéről és a tervezett változásokról. Tette ezt azért, mert a kórházat a megyei önkormányzat működteti ugyan, de a város a tulajdonosa. A testület tegnapi ülésén Szirbik Imre polgármester arról számolt be, hogy az egészségügyi intézményből csak csütörtökön délután érkezett meg Szűcs Lajos alpolgármesternek az anyag. A város vezetője nem engedte napirendre tűzni a kórházi beszámolót, mert mint mondta: a képviselők már nem tudták volna azt érdemben tanulmányozni.

Hosszasan tárgyalták ellenben a helyi szociális rendeletet módosító előterjesztést, amely az érdeklődés középpontjában van ezekben a hetekben. Még mindig lehet jelentkezni a megközelítőleg egymilliárd forintért épült Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonba, amely előreláthatólag október 1-jétől működik majd. A száz személy befogadására alkalmas intézménybe eddig 55-en kérték felvételüket úgy, hogy nem tudták: mekkora lesz a térítési díj havonta. A tervezet szerint ha a város üzemeltetné az otthont, akkor havonként 104 ezer forintot kellene fizetniük a lakóknak. Mint ismeretes: a törvény előírása szerint az idős emberek jövedelmének csak 80 százalékára lehet igényt tartani az ellátásért. A polgármester azt a változatot tartja „életszerűbbnek", ha Szentes a kistérséggel közösen működtetné a parkerdő otthont. Számítások szerint így 88 ezer forint a havi térítési díj.

A szociálpolitikai osztályvezető, Lencséné Szalontai Mária úgy fogalmazott: egyelőre kevés a valószínűsége annak, hogy mind a száz helyre akad jelentkező. Meggyőződése szerint arra sincs esély, hogy az ellátásra szorulók mindegyike képes lesz megtéríteni a díjat. A fideszes Antal Balázs Tibor arra emlékeztetett: a református nagytemplomi egyházközség már működő, 50 személyes idősotthonába az önkormányzat tíz rászoruló beutalására jogosult, mert a város az egyházzal közösen nyert állami forrást az intézmény felépítésére. A jobboldali politikus aggódik, hogy nem lesz elegendő jelentkező az impozáns Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonba.

Ollainé sajnálja az időseket

A független Ollai Istvánné egyenesen annak a véleményének adott hangot, miszerint szerényebb otthont kellett volna építeni. A polgármester azonban úgy reagált: a személyi kiadások egy potyogó vakolatú házban is ugyanakkora összeget tesznek ki. Ráadásul egy új épület fenntartása olcsóbb, mert a karbantartásra nem kell költeni. Ollainé azokért aggódik, akik 20-30 ezer forintos nyugdíjukból nem tudnak fizetni az ellátásért, de a gyerekeikre sem számíthatnak, mert albérletben tengődnek. Kiderült: ha nincs, aki megtérítse helyettük a díjat, akkor a városnak szolidárisnak kell lennie. Az idei költségvetésben egyébként több tízmillió forint szerepel erre a célra.

Régi-új igazgató

A képviselő-testület egyhangú szavazással választotta meg a művelődési központ igazgatójának az eddigi megbízott vezetőt, Varróné Szabó Ildikót. A feladat ellátásával 2013. június végéig bízták meg.

Olvasóink írták

 • 2. szemlelodo 2008. június 29. 03:45
  „A magyai Közgyűlésnek már régen fel kellett volna bontania a szerződést a csődbiztossal,mert indokolatlanul és min eredmény nélkül csak viszi a pénzt.Felháboritó,hogy ilyen hosszú ideig a csödbiztos " irányitja" az intézmény gazdasági tevékenységét,szerintem az intézménynél eltöltött ideje alapján országos rekordot döntött. Ott ahol hozzáértő biztos regnál,vagy regnált pár hónap alatt rendbe lehetett tenni egy ekkora volumenű intézményt.Itt szenélyhezfűződő személyes és szándékos időhuzás folyik,ami jó megélhetési forrás.Feltételezem,hogy a szerződés sem megfellelő tartalommal köttetett.”
 • 1. Egy aggódó 2008. június 28. 20:47
  „Egy intézményvezető honnan veszi a bátorságot arra, hogy egy képviselő testület részére nem időben adja meg a szükséges adatokat? Egyáltalán az igazi adatokat küldték? Ki tudhatja?
  Ki az aki le is ellnőrzi? Mit is tettek eddig ezek a vezetők?
  Miért is elégedetlenek a dolgozók? Azért mert csak a megvonásokat, káoszt,a hozzá nem értést, az aroganciát
  tapasztalják nap mint nap! Meddig még??? Sajnos nem az ő börükre
  hanem a betegellátás rovására teszik mind ezt. Nem a szakmaiság
  hanem a politikai hovatartozás a lényeg! A több kórházból elbocsátott csőd biztos mit keres Szentesen ?( interneten olvasható) Ha a megye nem tud segíteni akkor vajon mi a célja
  a kiemelt státuszú kórházzal? Mi készülődik a háttérben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázömlés Szentesen

Szentes - Munkagép vágott át egy gázvezetéket pénteken délután Szentesen a Mentő és a Farkas utca… Tovább olvasom