Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Nem zártak be iskolát

Csak a kajánújfalui általános iskolát zárta be a szentesi önkormányzat az utóbbi tíz évben. A város külterületén lévő intézménybe ugyanis már annyira kevés diák iratkozott be, hogy a felső tagozatosok összevont osztályba jártak.
Csak a kajánújfalui általános iskolát zárta be a szentesi önkormányzat az utóbbi tíz évben. A város külterületén lévő intézménybe ugyanis már annyira kevés diák iratkozott be, hogy a felső tagozatosok összevont osztályba jártak. Így az iskola megszüntetése óta a városi intézményekbe járnak a kajáni gyerekek, akiknek az autóbuszos utazásért nem kell fizetniük.

Bár a most kezdődött tanévben is kevesebb a diák, mint az előzőben volt, nem zárt be az önkormányzat egyetlen óvodát és iskolát sem. A város közel ötmilliárd forintos működési költségveté-
sének több mint a fele az oktatást szolgálja. Aktuális téma a tanévkezdés óta szerte az országban a közalkalmazottak béremelése. Szentesen a fizetés 4,5 százalékos növelésének már megteremtették a feltételeit, október elején vastagabb lesz a boríték a fizetés napján az oktatási intézményekben.

Szirbik Imre polgármester az egyik legszebb elismerésnek a 2003-ban megkapott Az év ifjú- ságbarát önkormányzata díjat tekinti, hiszen erre a címre maguk a fiatalok adták szavazatukat az interneten, ahol az ország összes diákja kinyilváníthatta a véleményét. Az idén tavasszal pedig a pedagógusok terjesztették fel a helyhatóságot az Eötvös-plakettre, amely azt jelzi, hogy az oktatási intézmények munkatársai is jutalmazzák a város erőfeszítéseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örömtánc Erdélyben – szentesi tekerős muzsikára

A székelyföldi falvak fiataljai évente egyszer a Somlyó-hegyen egy napon át táncolnak. A találkozóra… Tovább olvasom