Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Német pácienst is kezelnek Szentesen

Elkészült a szentesi gyógyfürdőben a nappali szanatórium, amelynek kialakítására több mint százmillió forintot költöttek. A tetőtérben működő létesítményben egyelőre a közszféra dolgozóit kezelik a szakemberek.
Fotó: Tésik Attila
A szentesi kórház részlegeként üzemelt eddig is a gyógyfürdő. Noha az egészségügyi intézmény fenntartója a megyei önkormányzat, a város is támogatta a korszerűsítését. A helyhatóság pályázaton nyert pénzt a termálfürdő felújítására, és a tetőtér-beépítésére. A szolgáltató kft. ügyvezetője, Döbrőssy Iván tájékoztatása szerint a több mint százmillió forintos beruházás keretében nappali szanatóriumot alakítottak ki.

Az emeleten tizenegy légkondicionáló berendezéssel is felszerelt, többségében egyágyas szobában pihenhetnek a páciensek a kezelések után. Ha igénylik, akkor a kórház konyhájáról ebédet is rendelnek számukra. A nappali szanatóriumi ellátásnak az a jelentősége, hogy az egyes kezelések között az esztétikus szobákban akár még aludhatnak is a betegek. A terápiának ugyanis csak így van értelme, nem pedig az eddigi gyakorlatot alkalmazva, miszerint rögtön hazament a páciens, és például fizikai munkához kezdett. Az új létesítményben reggel fél 8-tól délután fél 4-ig tartózkodhatnak a beutaltak. Ehhez szakorvosi javaslat kell majd, ha a társadalombiztosító finanszírozza ezt a gyógymódot. A tb befogadó nyilatkozatát tudniillik még mindig nem kapta meg az intézmény.

Ennek ellenére már működik a létesítmény, és a páciensek szakszerű ellátásban részesülnek. A tizenöt ágyból hármat eleve úgy terveztek, hogy azokat bárki igénybe veheti, ha kifizeti a szolgáltatás díját. Egy német hölgy már második hetét tölti a nappali kórházban, ahol meggyőződött a termálvíz és a különböző kezelések gyógyhatásairól. Egyébként sem üres a ház, mert az önkormányzat finanszírozásával úgynevezett kényeztető kúrán vehetnek részt a közszféra dolgozói.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem támogatja a vérellátó bezárását

Megdöbbenésének adott hangot Farkas Sándor országgyűlési képviselő, hogy megszüntetik a szentesi… Tovább olvasom