Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Nemzetek randevúja Szentesen

Szentes - Nyolc testvérvárosból mintegy 300 külföldi vendég érkezett a hétvégén Szentesre.
A három nap hosszabb távú hozadéka: a kapcsolatok elmélyülése, egy aláírt szerződés és a ligetet gyarapító emlékfák.

Az időjárás is a kegyeibe fogadta a testvérvárosok hetedikszer megrendezett kulturális fesztiválját. Már a pénteki ráhangolódás is remekül sikerült: szerte a városban bemutatkoztak a résztvevők, ízelítőt adva hazájuk hangulatából. Este gálaműsor szórakoztatta a közönséget a megyeházán. Szombaton írta alá Szentes, valamint a szerbiai Bácskatopolya, a romániai Újszentes, a lengyel Skierniewice és a német Sankt Augustin polgármestere azt az okiratot, amellyel – 5 ezer euró alaptőkével – létrehozták a gazdaságélénkítést szolgáló Starter alapítványt.

A szentesiek és a testvérvárosi delegációk népviseleteiket is bemutatták. Fotó: Králik Emese
A szentesiek és a testvérvárosi delegációk népviseleteiket is bemutatták.
Fotó: Králik Emese

A német város zenével is képviseltette magát, közös hangversenyt adott a helyi zeneiskola tanáraival. Az üdülőközpontban a messziről érkezett vendégek a gasztronómiai hagyományaikat mutatták be egymásnak. Tegnap a csaknem másfél évszázados Széchenyi-liget újabb értékekkel gyarapodott: a polgármesterek emlékfákat ültettek a fesztivál tiszteletére. A társadalmi szervezetek, klubok sem maradtak tétlenek, több színvonalas kísérőrendezvényt hirdettek a városban.

A kézműves termékek készítését is többen figyelték. Fotó: Králik Emese
A kézműves termékek készítését is többen figyelték.
Fotó: Králik Emese

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület ezúttal a református nagytemplom tornyába invitálta a nézelődni vágyókat, a Tokácsli Galériában pedig a 16. Szentesi Aktfotó Biennálé díjait osztották ki. A Kossuth tér közel 50 vásározóval telt meg, kézműves termékeket és hűsítő ételt-italt kínáltak a fesztiváli forgatagban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemi erőszak a szentesi gyermekotthonban

Információnk szerint egy 12 éves kislányt megerőszakolhatott egy idősebb, gyermekotthonbeli társa. A fiatalkorú gyanúsítottat előzetesbe helyezték. Tovább olvasom