Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Névre szóló számla a szentesi gyógyfürdőben

Szentes - A szentesi gyógyfürdőben néhány hete olyan számlát kap a jegyvásárló, amelyhez meg kell adnia a nevét. Vagy kitalál egyet, mert úgysem ellenőrzik.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– A szentesi fürdőbe csak úgy lehet bemenni, ha az ember megmondja a nevét, és aláír egy papírt – tájékoztatta lapunkat egy felháborodott olvasó. Azért aggódnak a kórház gyógyfürdőjébe csobbanni, vagy szaunázni járó vendégek, mert szerintük egyrészt sérülnek a személyiségi jogaik, másrészt az eljárás rendkívül meghosszabbítja a várakozási időt – főleg késő délután, amikor olcsóbb, kedvezményes jeggyel lehet bemenni.

A fürdőbe betérő vendégek – akkor is, ha csupán kikapcsolódni, és nem gyógyulni jönnek – a kórház szolgáltatását veszik igénybe – tájékoztatott az intézmény főigazgatója, Kalmár Mihály. – Költségvetési intézményként bevételi számlát vagyunk kötelesek adni a vendégeknek, amelyen szerepelnie kell a befizető nevének. Tudjuk, hogy ez kissé hosszadalmas, de kötelességünk betartani a szabályokat. A törvény adta keretek között természetesen keressük annak a lehetőségét, hogyan csökkenthetnénk mégis a várakozási időt.

Aláírás a gyógyfürdőben. Csak ezután mehet be a vendég. Fotó: Králik Emese
Aláírás a gyógyfürdőben. Csak ezután mehet be a vendég.
Fotó: Králik Emese

A befizető személyazonosságát egyébként a gyógyfürdő pénztárában nem ellenőrzik – de nem is tehetik meg.

Olvasóink írták

 • 5. qrumpli 2013. október 13. 03:50
  „Ujraoltási bizonyítvány is kell?”
 • 4. info 2013. október 12. 20:09
  „"A befizető személyazonosságát egyébként a gyógyfürdő pénztárában nem ellenőrzik - de nem is tehetik meg. "Csak egy kérdés-vajon miért kérhetik "A törvény adta keretek között" ?”
 • 3. bertife 2013. október 12. 19:22
  „Több mint 10 éve a már megszűnt Interfruct áruházban is kellett vmilyen nevet és címet (helységnév elég volt!) bemondani a pénztárnál és arra a névre állították ki a számlát.
  Ha nem mondtál elzavartak!”
 • 2. X_Y 2013. október 12. 18:56
  „Tobzódik a hülyeség: ebben Magyarország valóban jobban teljesít :(

  Mi lesz a következő? Ha valaki venni akar a boltban 2 zsemlét meg egy liter tejet csak akkor teheti meg ha van vállalkozása, adószáma, bélyegzője? Esetleg majd a vevőnek is vinni kel magával NAV-hoz bekötött on-line pénztárgépet is a kiadás lekönyveléséhez?”
 • 1. KamuNeni 2013. október 12. 16:32
  „na vajn kinek honnan van penze gyogyfurdore??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felismeri kerékpárját?

Lakossági bejelentés alapján értek tetten a rendőrök három fiatalt, akik Szentes belvárosából három kerékpárt próbáltak meg eltulajdonítani október 9-én a hajnalban. Tovább olvasom