Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Niki nem lehet ott Londonban

Szentes - Komoly érdeklődés övezte Rácz Nikolett szentesi úszó sorsát: vajon kijut-e a kislány a londoni paralimpiára? A kérdés végleg eldőlt, hiába úszott "A" szintidőt, nem fér bele a keretszámba.
Mint megírtuk, május 20-a utánra várta a 15 éves szentesi sportoló és edzője, Kovács Brigitta, hogy végleges eredmény szülessen a Londonba utazó mozgáskorlátozott úszók névsoráról. Joggal számítottak arra, hogy az erősorrend alapján Nikolett is a csapat tagja lehet.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság honlapján olvasták a hírt, miszerint a világszövetség visszavett egy női úszó kvótát Magyarországtól. Brigitta a Facebookon is megírta, hogy tanítványa már csak a szabadkártyában reménykedhet. - Rosszul érintett bennünket a hír – kommentálta érdeklődésünkre az edző. - Azonban erről szól az olimpia szelleme: ezt a kvőtát miden bizonnyal egy úszásban a gyengébbek közé tartozó ország fogja kapni, lásd Eric Moussambani, Egyenlítői-Guinea úszójának esetét, aki majdnem belefulladt a vízbe a sydney-i olimpián.

Vajon ott lehet-e Niki Londonban?
Vajon ott lehet-e Niki Londonban?

Megigényelték a szabadkártyát, aminek sorsáról június 20-án hirdettek eredményt, nem Niki kapta.

A Nemzetközi Szakszövetség az olimpiai versenyek optimális méretű lebonyolítására hivatkozva keretszámokat állapított meg, és ebbe már nem fért bele Niki.

„Iszonyatos munkát végzett el Niki" – mondja edzője Kovács Brigitta. Mindent félre téve, az utolsó percig bízva a kedvező döntésben dolgozott, edzett – és még sem lehet olimpiai résztvevő. Nem a teljesítményén, nem az anyagiakon, hanem a keretszámon múlott.

Niki nem csüggedt a hír hallatán. Nem örül, egy kicsit szomorkodik, de alapjában véve továbbra is optimista, bízik magában. Már tervezi a közeli és a távoli jövőt. Még a nyáron egy berlini versenyen vesz részt, és már edzőjével beosztják a következő négy év teendőit is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntöttek a hitelről Szentesen

Igénybe veszi a Magyar Fejlesztési Bank Önkormányzati Infrastruktúra-fejlesztési Programjának egymilliárdos keretösszegű fejlesztési hitelét a város – döntött a pénteki közgyűlés. Tovább olvasom