Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Nincs még kivitelezője a fedett uszodának

Szentes - Még nem választottak kivitelezőt a fedett uszoda építéséhez – tudtuk meg Magyar Józseftől. A Hungerit Zrt. vezérigazgatója beszámolt arról, hogy a vállalat stratégiai megállapodást kötöttt a Vidékfejlesztési Minisztériummal. Erről is olvashat a Szentesi ÉLet friss számában.
Hárman pályáznak a szentesi kórház főigazgatói tisztségére. A vezetői posztra kiírt pályázat határideje március 20-án járt le, a miniszter április 20-ig dönt az intézményvezető személyéről.

Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt emelkedett a belvízzel elöntött mezőgazdasági területek nagysága. A vízgazdálkodási társulat múlt hét óta tart első fokú készültséget és napi 120 ezer köbméter vizet emel át a befogadókba. A társulat idén nem fizettet tagi hozzájárulást, a költségeiket más forrásból fedezik.

Tizenkét tanulóval indult el ettől a tanévtől az ápoló asszisztensi szakképzés a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskolában, de jövőre már egészségügyi szakosztályok lesznek. Gyakorlati helyükön, a szentesi kórházban, oktatóik azt mondják, utánpótlásra mindig szükség lesz, bár a megkérdezett négy lányból hárman külföldre mennének.

Hamarosan megszűnik a használt termálvíz visszasajtolásának kötelezettsége, jelentette be a kertészek előtt az agrárgazdaságért felelős államtitkár a DélKerTÉSZ ünnepi közgyűlésén. Czerván György nem tudott részleteket mondani a tervezettel kapcsolatban lapunknak, de megerősítette: a kizárólag energetikai célból kitermelt termálvíz visszasajtolási kötelezettségének halasztását 2025-ig meghosszabbítja, de lehet, hogy véglegesen eltörli a kormány.

Részleteket és további információkat a Szentesi Élet február 22-én, pénteken megjelenő számában olvashatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

210 éve kaptak iskolát a szentesi reformátusok

1803-ban épült meg Szentes első emeletes építménye, téglából és cseréptetővel. Tovább olvasom