Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Nincs vezetője a szentesi sportközpontnak

Szentes - A sportközpont vezetői állására kiírt pályázaton egy jelölt sem kapott támogatást a péntek délutáni ülésen. Az ellenzék arra kérte a városvezetést, nézzen szembe a gazdasági válsággal.
Először Kovách Péter református lelkész szólt a testületi ülésen, az egyház nevében megköszönte a városnak és képviselőinek az együttműködést a református templom, az idősek otthona újjáépítésében. Bácskainé Fazekas Márta az Együtt Szentesért Egyesült nevében köszönte meg az önkormányzatnak, hogy támogatta a szervezet kérését és teljesítette Koszta József végrendeletében megfogalmazott kívánságát, így újratemethették a Kossuth-díjas festőművészt. A Fidesz képviselőjeként Kálmán János úgy vélte,a gazdasági válság hatásai alól nem vonhatja ki magát Szentes, arra kérte a polgármester, országgyűlési képviselő Szirbik Imrét, mondja el, szerinte milyen kilátások várhatóak helyi szinten, minden bizonnyal kevesebb lesz a pénz. Szirbik úgy kezdte: ha meg tudná mondani, mi lesz, ő volna az amerikai elnök tanácsadója. A következő évi helyi költségvetési rendelet megalkotása előtt tájékozódott a legnagyobb helyi iparűzési adót fizető cégnél, a személyijövedelemadó két év csúszással jelenik meg a bevételek között, a normatíva pedig várhatóan változatlan lesz.

A sportközpont vezetői állására ketten nyújtottak be pályázatot. A csongrádi Bertus Péter testnevelő tanár elmondta, hogy most egy sörözőt vezet, a vállalkozásban ő az irányító csapatjátékos. A szentesi Tomcsányi Ferenc vezetői megbizatása az intézmény élén az év végéig szól. Mindkét jelölt esetében tartózkodott csak a képviselők döntő többsége, Tomcsányi kapott mindössze két igen szavazatot, a csongrádi jelölt egyet sem. Az önkormányzat új pályázatot ír ki erre az állásra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szentesi Lara továbbra is vár az új szívre

Szentes - Információink szerint több felajánlás érkezett az elmúlt időszakban, de egyik szív sem volt megfelelő az átültetésre váró, 14 hónapos szentesi Bóta Larának. Tovább olvasom