Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Nincsenek még elnökök a Fidesznél

Szentes - Szeptember végéig kellett volna új választókerületi elnököt választani a Fidesznek Szentesen, Makón és Szegeden. Az országos politikában felgyorsultak az események, a figyelem oda összpontosult, ezért nem született még döntés.
Mint arról korábban beszámoltunk, Farkas Sándor szentesi országgyűlési képviselőt nem erősítették meg választókerületi elnöki pozíciójában, a párt vezetése arról döntött, hogy a tisztséget meg kell újítani. Korábban felmerült Karikó-Tóth Tibor volt önkormányzati képviselő és iskolaigazgató neve, újabban pedig Halmai László megyei önkormányzati képviselőt is jelöltként emlegetik. – Halmai tagja a Kereszténydemokrata Néppártnak, a Fidesz és a KDNP közötti megállapodás értelmében a kettős tagság lehetővé teszi a jelölést – mondta Kerényi János. A Fidesz régiós igazgatója közölte: a választókerületi tanács mint egyeztető fórum tesz javaslatot a párt elnökének, Orbán Viktornak. Az alapszabályban foglaltak szerint az elnök a helyi szervezet döntését jóváhagyja vagy megvétózza, az újabb javaslatra válaszként a végső szót a párt elnöksége mondja ki. – Legalább egy hónapos procedúra eredménye lesz az új választókerületi elnök megválasztása Szentesen és Makón is.

Tekintettel arra, hogy az országos politikában felgyorsultak az események, a figyelem elsősorban arra összpontosul – magyarázta Kerényi János. Tájékoztatása szerint Makón egyedül Mágori Andrea önkormányzati képviselő jöhet szóba választókerületi elnökként. Mágori tavaly ősszel a polgári körök polgármesterjelöltje volt az önkormányzati választáson. A régiós igazgató elmondta: Szegeden az egyes számú választókerület élén Bodó Imre elnöksége teljesen biztosnak látszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy szentesi mulatság utóélete

Szentes- Mulatságot rendeztek október 6-án Szentesen a Kisérben. A szeptember végi testületi ülésen… Tovább olvasom