Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Nyári esték Szentesen: a megyeháza udvara hódít

A szentesi strandon nincs már vízimozi, de van a belvárosban szabadtéri: a megyeháza udvarán keddenként és szerdánként lehet filmet nézni. A szentesi nyári esték legkedveltebb helyszíneit jártuk végig.
Szomorkodhatnak a brűgölők, mert a meleg vizes medencékből először ezen a nyáron nem lehet filmet nézni. A nagy sikerű vízimozi idén elmarad, mert a sportközpont nem tudta megteremteni a vetítéshez szükséges feltételeket – a medencés téka megálmodója, Rakk László számtalan jelzést kapott arról: nagy kár, hogy nincs „movie". Helyette száraz körülmények között, a megyeháza udvarán lehet filmet nézni a művelődési központ szervezésében, keddenként és szerdánként, amikor a fedett mozi zárva van.

Az S. O. S. Szerelem! című filmben látható majd Fenyő Iván és Csányi Sándor sármőr július végén. Ahogyan a futball Európa-bajnokság, úgy az olimpia is óriáskivetítőn lesz követhető augusztusban a megyeháza udvarán, nyolc színházi előadás is kapott időpontot az egyre népszerűbb helyszínen. – Próbálunk a megyeháza udvarába életet lehelni – fogalmazott Varróné Szabó Ildikó igazgató. A vendéglátósok tapasztalata szerint a szentesiek sokkal inkább látogatják az udvart akkor, ha előadás is van, ebből egyenesen következik, hogy a város lakói „kultúrafüggők".

Kávéházi terasz Szentesen. Nem kell zárt helyre mennie annak sem, aki élő zenét szeretne hallgatni. Fotó: Vidovics Ferenc
Kávéházi terasz Szentesen. Nem kell zárt helyre mennie annak sem, aki élő zenét szeretne hallgatni. Fotó: Vidovics Ferenc

A késő esti kellemes levegő az utcára hív, a belvárosban, a szökőkút környékén mindig sok a fiatal gördeszkás. A kávéházi teraszoknál rendszerint minden asztal foglalt. A rekonstrukció idején mediterrán jellegűre megalkotott belváros nyüzsgő, ehhez pedig hozzájárul az a tény, hogy ezen a nyáron zene szól a Panó teraszáról is: hétvégenként Fekete Zoltán játszik kongán vagy a Just együttes, vagy valaki, aki szeret és tud játszani akármilyen hangszeren. A Chicago pub terasza kicsivel csendesebb hely, de nem kevésbé kellemes. A nyáresti sétákból Szentesen sem maradhat ki a fagylalt: sietni érdemes, mert a Füsti és a Színes cukrászda sötétedés körül bezár.

A Tisza romantikusabb

A Kurca partja tetszetős hely, de a csongrádiak szerint a Tisza romantikusabb. A Körös-toroki város központjában az Erzsébet Szálló kávéháza és a ligetes park tartozik a vonzó nyári helyszínek közé. A művelődési központ szervezésében a városháza előtti téren lesznek szabadtéri előadások, július végén Illés Lajos Magyar ének című oratóriuma zeng. Augusztus elején kezdődik a tánc- és zenefesztivál a város különböző terein.

Olvasóink írták

 • 2. Bagi László 2008. július 30. 23:04
  „Igen, ha nem tudjuk, miről írunk cikket, akkor ne írjuk meg. Ennyi a tanulság... :D”
 • 1. Fekete Zoltán 2008. július 23. 16:49
  „"A rekonstrukció idején mediterrán jellegűre megalkotott belváros nyüzsgő, ehhez pedig hozzájárul az a tény, hogy ezen a nyáron zene szól a Panó teraszáról is: hétvégenként Fekete Zoltán játszik kongán vagy a Just együttes, vagy valaki, aki szeret és tud játszani akármilyen hangszeren."
  Blahó Gabriella
  A kiemelt részből megtudhatjuk Fekete Zoliról - konga művész, erről szó nincs, ő maradt a gitár mellett!
  A Just együttes, ami Zoli zenekara, nem játszik a teraszon, a zenészek nagy száma miatt (6 fő) el sem férnének.
  Amikor Ő zenél az nem az az állapot, hogy " valaki, aki szeret és tud játszani akármilyen hangszeren", hanem ezekre az alkalmakra összeállt kis neve nincs Banda , ahol zenei főiskolát végzett énekel , több éves Zene Iskolai múltal rendelkező 16 éves zongorista szórakoztattja a vendégsereget.
  Mellesleg a Pano vezetői is igényesebbek attól, hogy valaki csak odaüljön zenélgetni!
  oldFekete Zoltán”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendezik már a terepet a multik Szentesen

Szentes - Már birtokba vette a terepet az Aldi és a Parkcenter a szentesi Csongrádi úton, ahol… Tovább olvasom