Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

,,Nyertes típus vagyok"

,,Nyertes típus vagyok
Rovatunkban hétről hétre olyan ismert embereket szólítunk meg, akik korábban köztünk éltek, elszármaztak, és a mai napig szívesen emlékeznek egykori lakóhelyükre. A fábiánsebestyéni színész-énekes, Kabai Alex ma a fővárosban lakik.
– Hétéves korom óta a színpadon állok. A szülőfalumban, Fábiánsebestyénben egy amatőr színjátszó társulat tagja lettem, amelynek a vezetője, Molnárné Gál Antónia nagy hatással volt rám. 11 évesen kezdtem zenével foglalkozni – emlékezett vissza Kabai Alex. A 26 éves színész-énekes színpadi produkciókban, országos tehetségkutatóban mutatkozott be eddig, nemrég C.E.T. művésznéven indult A Dal 2016-ban. Budapesten él.

– A szentesi gimnázium drámai tagozatára jártam. Életem meghatározó négy évét töltöttem az alma materben. Az iskola igazi alkotóműhely volt. Olyan pedagógusokkal volt szerencsém találkozni, akik oktatóként és emberként is példaértékűek számomra. Közülük néhánnyal a mai napig tartom a kapcsolatot – mesélt a kezdetekről.

A drámaisok minden évben egy „mustra gálán" mutatják meg, hol tart a felkészültségük. Az első évben a rangsor vége felé végzett, emlékezett vissza Alex. – Meg is fordult a fejemben, hogy talán nem a színpad az én világom. Aztán valami történt bennem: a második évben már a középmezőnyben végeztem, harmadszorra pedig évfolyamelső lettem.Az élet minden terén ilyen vagyok. Addig viszek valamit, ameddig nem sikerül. Nyertes típus vagyok – nevetett.

Érettségi után költözött a fővárosba, a Pesti Broadway Stúdióban tanult. Az Operettszínház stúdiósaként játszott az Elisabethben, a Miss Saigonban, a Parasztoperában és a Rómeó és Júliában, illetve az István, a királyban. A Dal 2016-ra írt Free című számmal szerinte nehéz témát választott, a második elődöntőig jutott.

– Mivel a győztesek az eurovíziós fesztiválon képviselik hazájukat, három percben kell bemutatni egy országot. A dal Novák Péterrel, Molnár Balázzsal és Király Martinával közösen készült, a szabadságról szól, a témával nem választ szeretnék adni, hanem kérdéseket feltenni – árulta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A˝kockás inges mozgalom˝ kettészakította a szentesi gimi tanáriját

Azt csak Facebook-bejegyzésekből lehet sejteni, hogy nagyon nem értenek egyet a szentesi gimnázium pedagógusai. Tovább olvasom