Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Nyilatkozatháború tört ki Szentesen

Szentes - Körlevelekben üzenget egymásnak a jobb- és a baloldal, valamint a szentesi rádió. Lengyel-magyar barátságtól kezdve a bizonyító erejű fotókig sok minden szó esik ezekben.
Célegyenesbe fordult a választási kampány, mindenki igyekszik jelen lenni a nyilávnosság előtt, egymást érik a sajtótájékoztatók, nyilatkozatok Szentesen. Az elmúlt napokban valóságos közleményháború tört ki, a levelekből lapunk is kapott.

Először a szentesi Fidesz–KDNP tette szóvá, hogy korábban egy kertvárosi sajtótájékoztatón Kalamusz Endre, az MSZP–DK–Együtt-PM pártszövetség jelöltje a kormányt vádolta például azzal, hogy „ primitív lejárató kampányt folytat Szirbik Imre polgármester és a baloldali jelöltek ellen", valamint, hogy semmibe veszi a demokráciát és félrevezeti a polgárokat. A közleményben arról is írnak, hogy Kalamusz állítólag megsértette a lengyel származású fideszes városatyát, Chomiak Waldemart azzal, hogy azt mondta róla: gondjai vannak a magyar nyelv értelmezésével. Ez elfogadhatatlan egy köztiszteletben álló emberrel szemben, távol áll a legendás lengyel-magyar barátságtól, jobb lenne, ha Kalamusz visszalépne, a többiek pedig elhatárolódnának tőle, javasolja a levél. A kormányt illető kritika a Fidesz szerint nem igaz, ha azonban mégis van ilyesmire bizonyítékuk, álljon elő vele az idézett sajtótájékoztatón ugyancsak részt vevő másik baloldali képviselőjelölt, Hornyik László.

Kalamusz Endre azt válaszolta: a körzet képviselőjének, Chomiak Waldemarnak nem a származását, hanem az akcentusa miatt olykor nehezen érthető beszédét említette, illetve nem a kormányról, hanem a kormánypártiságról volt szó. Az esemény középpontjában egyébként sem ezek a dolgok álltak, hanem a helyi Fidesz stílusa, valamint, hogy a körzet képviselője miért nem tett semmit a kertvárosért az elmúlt négy évben. Szerinte a fideszes közlemény rágalmazás. Hornyik László provokációnak minősítette a leírtakat, ő is közleményt adott ki. Azt írja, azon a bizonyos kertvárosi eseményen meg sem szólalt, őt nem is kérdezték a sajtó munkatársai, csak mint érdeklődő vett részt.

A levelezésbe a Rádió 451 is bekapcsolódott. Ahogy az egy héttel ezelőtti – lapunkban is részletezett – sajtótájékoztatójukon, úgy most is hangsúlyozták: szem előtt tartják a függetlenséget, Muhari Márton meglátása szerint náluk a Kalamusz-féle esemény hanganyaga teljesen korrekten ment le. Hornyiknak pedig azt írták: van egy fotójuk a kertvárosi felszólalásról, a képen egymás mellett állnak, a rádió számára tehát nyilvánvaló, hogy egyetért Kalamusszal, ne is akarja ezt utólag tagadni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földi András fagyit árul

A nyugdíjas matematika-fizika szakos pedagógus kapta legutóbb a Derekegyház díszpolgárának járó elismerést. Tovább olvasom