Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Nyitott kapu várja a tolvajokat a temetőben

Fábiánsebestyén - Szinte már megszokták a kisebb temetői lopásokat a fábiánsebestyéniek. Éjszaka nincs őr, a tolvajok vérszemet kaptak, legutóbb már nagyon értékes holmikat vittek el.
Évek óta gondot jelentenek a temetői lopások Fábiánsebestyénben. A lakosok szeretnék, ha az önkormányzat lépne valamit, a helyi mentési központ – bár nem ők hivatottak elintézni a dolgot – internetes oldalára már lassan egy éve, hogy beírta valaki: „Az illetékeseknek el kellene gondolkozni azon, hogyan akadályozzuk meg a temetői lopásokat!!! A temető hátsó részében, az utolsó sorban történnek a lopások. Valószínűleg azért, mert ott lehet bejönni kocsival. Nappal gyakran járok ki, de akkor soha nem találkozok gyanús egyénnel."

Legutóbb két hete zúdultak fel a falu lakosai, azért, mert az apróbb, szinte már megszokott lopások után most nagy értékű holmik tűntek el: fejfa, váza, ezek ára több százezer forint. Ehhez már komolyabb előkészület, több ember és utánfutó kellett, a helyiek szerint a már korábban említett hátsó bejáraton juthattak be az elkövetők. A falusiak zárható kaput, kamerákat szeretnének a sírkertbe. Egyetlen érintett sem szeretett volna nyilatkozni, a Facebookon azonban most is sok információt találunk az esetről. „Más is írt a fábiánsebestyeni temetőben történt nagy értékű lopásokról. Mindenki ellenőrizze szerettei sírjait." „A tata sírjáról lelopták a virágtartót, ami alapból a sírral együtt lett készítve!" – figyelmeztették egymást a helyiek.

Legutóbb fejfa, váza tűnt el a temetőből, sok százezer forint értékben. Fotó: Králik Emese
Legutóbb fejfa, váza tűnt el a temetőből, sok százezer forint értékben. Fotó: Králik Emese

A község egyetlen temetője valamivel a település után található, a vége a szántóföldre fut ki, a hátsó bejárathoz egy földút vezet, ott nincs kapuja, se kerítése. Éjszaka nem őrzik, olyankor zavartalanul dolgozhatnak az elkövetők. Az ügyben lopás miatt indult büntetőeljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon – egyelőre ismeretlen tettes ellen. Azt, hogy az önkormányzatnak szándékában áll-e kaput, kamerát tenni a helyszínre, Kós György polgármestertől nem tudtuk meg. Azt mondta, hallott a lopásokról, de nem akart az esetről beszélni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kölyökkutyát mentettek a szentesi tűzoltók

Egy négyhetes kiskutya életét mentették meg a szentesi tűzoltók. Tovább olvasom