Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Nyitott nap a szegvári múzeumban

Szegvár - Múzeumi információs napot és múzeumpedagógiai tanévnyitót tartottak Szegváron, a Jaksa János Helytörténeti Gyűjteményben.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Azt mutatták be a látogatóknak, hogy a múzeumok feladata ma már nemcsak a gyűjtemények kezelése, hanem ezek olyan intézmények, amelyekben élményeket lehet szerezni. Az alkalmat a kiállítóhely 40. születésnapja kínálta, mondta Purgel Nóra, az Egyesített Közművelődési és Muzeális Intézmény vezetője.

A rendezvény kísérőprogramjaként R. Nagy Mihály alpolgármester felavatta Jaksa János emléktábláját, a megújult Bartucz Lajos-emlékszoba megnyitásánál pedig Farkas Gyula, szegedi professzor idézte fel a tudós munkásságát. Jaksa János tanító, néprajzi gyűjtő 1944-től élt a községben, összegyűjtött anyaga lett a mai falumúzeum kiindulási alapja. Bartucz Lajos antropológus, egyetemi tanár, a biológiai tudományok doktora Szegváron született 1885-ben, az emlékét ma is tisztelet övezi a faluban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béla bácsi terelgeti a nagymágocsi kastély nyáját

Fiatalkoromban a megyei I. osztályú nagyszénási csapatban fociztam, ma már számomra a juhászkodás a legfőbb sport – mesélte a 74 éves Komár Béla. Tovább olvasom