Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Nyugalmat és unokát vár 2008-tól Szentes polgármestere

Szentes - Átmeneti évnek nevezte 2007-et lapunknak adott interjújában Szirbik Imre Szentes MSZP-s polgármestere, a térség országgyűlési képviselője. Az új esztendőtől alkotó nyugalmat és unokája megszületését várja.
Átmeneti évnek nevezte 2007-et lapunknak adott interjújában Szirbik Imre Szentes MSZP-s polgármestere, a térség országgyűlési képviselője. Befejeződtek a nagy beruházások, és megalapozták az újakat uniós pályázatokkal. A Petőfi Szálló kezdődő rekonstrukcióját sikerként könyveli el Szirbik, kudarcként pedig a középiskolák átszervezését. Az új esztendőtől alkotó nyugalmat és unokája megszületését várja.

Átmeneti esztendőnek tekinti 2007-et Szirbik Imre, Szentes szocialista párti polgármestere, a térség országgyűlési képviselője, aki a 2006-os választások óta mindkét tisztségében az első teljes évet tudhatja maga mögött. A korábbi időszak nagy fejlesztéseinek a végére értek, befejeződött a szennyvízrendszer kiépítése: több mint ötezer ingatlant kapcsoltak a hálózatra. A polgármester szerint az ötéves, hármmilliárdos program a város életében alapvető fordulatot hozott. Sikerült lezárni a volt megyeháza felújításával összefüggő pénzügyi kérdéseket, a főtéri református nagytemplom renoválásáról is megegyeztek az új kivitelezővel.

Betartotta a szavát

Becsületszavát adta a polgármester a Schweidel utcaiaknak, hogy a nagy járműforgalomtól mentesítik őket az utcájuk kinyitásával a szegvári útra. Az ígéretét azóta beváltotta, az út elkészült. – Úgy gondolom, hogy ezek a nagy lépések voltak azok, amelyek a város életében jelentős fejlődést hoztak.

Szentes polgármestere 2007-et azért tekinti a megalapozás évének, mert benyújtották azokat a pályázatokat, amelyek a 2013-ig terjedő időszak beruházásaira nyújthatnak fedezetet. – Magyarország először vesz részt az Európai Unió teljes jogú tagjaként egy egész periódus fejlesztési tervében, ahol Szentes is ott kíván lenni – tette hozzá Szirbik Imre. A helybelieknek régi vágyuk teljesül így: megépülhet a fedett uszoda, megvalósulhat a Kossuth utca rekonstrukciója a körforgalmi csomópontokkal, az ipari park fejlesztése, megépülhet a központi műtőblokk a kórházban. Kiemelt kormányprogramként pedig elkezdődhet a Szentes és Szegvár közötti út rekonstrukciója.

Szirbik Imre azt várja, hogy idén elcsendesül a zaj. Fotó: Gyenes Kálmán

A dél-alföldi régió légimentési bázisának Szentesre telepítését sikerként élte meg Szirbik, kudarc viszont, hogy karácsonyra tervezték a mentőhelikopter-bázis átadását, ám még az építkezés sem kezdődött el. Bízik abban, hogy féléves csúszással felépül a mentési központ. A Petőfi Szálló kezdődő rekonstrukcióját viszont sikerként könyveli el a polgármester, aki szerint 2010-ban a szentesiek büszkék lesznek az épületre. Kérdésünkre, miszerint mivel győzi meg a kétkedőket, akik nem hisznek a program eredményes befejezésében. – Most olyan partnereket ismertem meg a Pendola Kft. vezetőiben, akik azzal biztatnak, hogy a normál üzleti kockázatokon belül ezt meg lehet valósítani – válaszolta Szirbik, hozzátéve: eddig minden ígéretüket határidőre teljesítették, és a referenciamunkáik alapján meggondolt, megfontolt, döntéseit megalapozó társasággal van kapcsolata az önkormányzatnak.

Kudarcként élte meg

Szirbik Imre nem tudja különválasztani a polgármesteri, az országgyűlési képviselői és a megyei közgyűlési funkcióját. E három tisztségében kudarcként élte meg a középiskolák átszervezését. Bántja továbbá, hogy az erőfeszítések ellenére a munkahelyek nem bővültek olyan mértékben, mint ahogyan szerette volna. Szirbik alapelve szerint ugyanis csak az érezheti igazán szabadnak önmagát, akinek az egzisztenciája nem másoktól függ. Belső feszültséget az jelent számára, hogy a polgármesteri és az országgyűlési képviselői elfoglaltságai, a sokfelé irányultsága miatt „nincs mindig teljesen képben". Ezt az állapotot frusztráló mókuskeréknek nevezte Szirbik. Az édesanyja azt szokta mondani erre, hogy nem hat ökörrel húzták a Parlamentbe, hanem ő vállalta. – Teljesen igaza van, hiszen még tettem is azért, hogy oda kerüljek. Ezt vállaltam, igyekszem helyt állni.

Szirbik Imre

1953. szeptember 1-jén született Makón. Felesége Tószegi Rózsa higiénikus. Négy gyermeket neveltek fel. Szegeden, a Radnóti Miklós gimnáziumban érettségizett, első diplomáját a budapesti Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetemen szerezte 1977-ben, majd elvégezte a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolát is. A városi tanácsnál 1977-ben kezdett dolgozni pénzügyi előadóként, 1988-tól tanácselnök volt. 1991–1994 között egyéni vállalkozóként tevékenykedett. Szentes város polgármestere 1994 óta. A 2006. évi parlamenti választásokon a szentesi térség országgyűlési képviselője lett az MSZP színeiben.

Nagyobb lett a zaj

Alkotó, békés nyugalmat szeretne Szirbik Imre 2008-ban. Arra a legbüszkébb, hogy ezt a város vezetőjeként eltöltött idő alatt eddig sikerült fenntartania. – Az elmúlt hónapokban azért érződött, hogy kicsit talán hangosabb a minket körülvevő zaj – fogalmazott. Az új esztendőtől azt várja, hogy ez a zaj valahogy csendesedjen el. Nem elfojtani szeretné, hanem egymást tisztelve megbeszélni, kinek mi a véleménye a világról. Szentesen már van olyan mag, amelyhez tartozók politikai hovatartozástól függetlenül stratégiai kérdésekben képesek együtt gondolkodni. Szirbik Imre reméli: az emberek nem hagyják, hogy indulatok vezéreljék őket.

Saját magának szeretné

Magának nyugodt légkört, egészséget szeretne Szirbik Imre, és annak a miliőnek a megőrzését, amelyet a családja, szerettei és a barátai jelentenek számára. Szeretné megtartani azt az emberi arcot is, amit reményei szerint eddig sikerült. A kis unokáját pedig április elejére várja. – Danika lesz számomra 2008 legnagyobb eseménye – mondta Szirbik.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Vajdovich Árpádné 2008. március 20. 11:10
  „Tisztelt Polgármester úrnak minden jót kívánunk, nagy öröm az unokavárás. Mi Pestről járunk Szentesre csaknem minden hétvégen a Tisza partra unokáinkkal és nagyon elszomorít minket, hogy olyan elhanyagolt az a csodálatos fekvésű, páratlan szépségű hely, több figyelmet és törödést igényelne - kérjük Polgármester úrat hogy tegyen lépéseket ez ügyben - sok fiatal tölthetné ott egészséges módon iodejét, ha tisztább, rendezettebb, vonzóbb lenne a Tisza part. A tavalyi évben miután a strand homokos talaját mun kagépekkel kivájták a gáti útépítéshez, bokatörés veszélyekkel lehetett lejútni a vízhez, mert egy talajrendezést már nem végeztek a gépek stb.”
 • 37. DV 2008. január 13. 18:15
  „Az 1% -os SZDSZ-ből kilépett Bauer Tamás közgazdász ezt nyilatkozta::
  ,,fontos politikai kérdések egész sorában vált számomra elfogadhatatlanná a jelenlegi pártvezetés (SZDSZ) álláspontja és gyakorlata"

  ,,A párt vezetőit, korábbi és jelenlegi kormánytagjait súlyos felelősség terheli azért a gazdaságpolitikáért, amely az előző ciklusban a pénzügyi csőd közelébe juttatta az országot. A párt vezetői mindmáig nem látják be, hogy hibáztak. (...) Az SZDSZ részese annak, hogy a magyar politikai osztály elszabotálja a közélet megtisztítását a rendszeres anyagi visszaélésektől"

  Szirbik képviselő úr nem közgazdász véletlenül? Ha az, akkor miért szavazza meg az ország csődbe juttatását?”
 • 36. Péter, aki szintén fasisztának minősített ... 2008. január 13. 11:36
  „Tisztelt baloldali!

  Tisztelet a hozzászólásodért, talán elmondhatom, hogy mindannyiunk nevében köszönöm! :)
  Figyelj Tonton hozzászóló! Ajánlom figyelmedbe ezt a hozzászólást (is), TANULJ belőle! Ha így lesz, akkor talán nem fogsz fröcsögéssel vádaskodni és nem fogsz hülyeségeket beszélni!
  Péter”
 • 35. baloldali 2008. január 13. 09:39
  „Én vállalom a baloldaliságomat,DE NEM EZT !!!
  Nagyon "szép" történelmi folyamatnak vagyunk megélői.
  1945-1989-ig Népköztársaság vólt az állam formája.
  Szürös Mátyás kikiáltotta a Köztársaságot,eltünt a NÉP!
  Most ott tartunk,hogy Társaság van, eltünt a KÖZ !
  A következő fokozat, kaszt rendszert vezetnek be kis HAZÁNKBAN, mekynek neve sikkaszt rendszer.”
 • 34. Péer, aki szintén fasisztának minősített ... 2008. január 12. 18:46
  „Ezt szintén egy ismerősöm írta:

  Inkább az kellett volna írnod, hogy ezekből a pénzekből meg lehetett volna oldani, hogy minden gyerek ingyen ebédet kapjon az iskolában, vagy azokból a 100 milliókból és a kormányzati negyed pénzéből javítani lehetett volna a kórházak helyzetén, vagy fizetésemelést lehetett volna adni a kórházakban a lelküket is kitevő, éhbérért dolgozó nővéreknek. De nem erre költik, mert ez NEKIK nem érdekük...! Nekik az az érdekük, hogy az utolsók egyikeként az egészségügyet is privatizálják, hogy néhány elvtársuk és haverjuk, aki eddig kimaradt az osztozkodásból, most még utoljára jól megszedhesse magát. Ez egy üzleti klikk, öltönyös maffia, ez nem felelős nemzeti kormány.
  Undorító, amikor a tévében közérdekű felhívásként kérik az embereket, hogy adakozzanak ennek vagy annak a kórháznak ilyen vagy olyan gépeket beszerezni, miközben ilyenekre százmilliókat dobnak ki az ablakon, és azok, akik ezeket a pénzeket lenyelik, azok nem adakoznak semmire.

  Beírhatod, hogy a baloldali beírkálóknak azt üzenem, hogy csak azért mondják azt, hogy "fröcsög a jobboldal", mert nem látnak át a szitán, önálló gondolatokra nem képesek, ezeket az üres frázisokat is a baloldali média adja a szájukba. Valójában sajnálom őket, mert nem látják át, hogy csak eszközök a kormánypárti politikusok kezében, akik csúnyán kihasználják és becsapják őket. Vagy, ha ilyen lelkesedéssel szolgálják az uraikat, és örömmel tűrik, hogy a hetedik bőrt is lenyúzzák róluk, akkor azt javaslom, hogy két tarifa legyen mindenből: aki ezekre szavazott, annak legyen fizetős az egészségügy, annak emeljék az árakat, annak növeljék a gázárat, a villany árát, és ha bemegy a boltba, és kér egy kiló kenyeret, akkor kérdezzék meg tőle, hogy kire szavazott, és ha ezekre szavazott, akkor neki legyen a kenyér 500 Ft, a többieknek meg 200. Ha már szakadékba akarják rántani az országot, akkor rántsák bele magukat, minket ne vigyenek magukkal - csak sajnos egy csónakban evezünk, és ebből nem lehet kiszállni.”
 • 33. Péter, aki a szintén fasisztának minősített ... 2008. január 11. 23:04
  „Egy biztos, hogy létezik olyan "sötétség", amit nem lehet kivilágosítani. Mégis talán a remény hal meg utoljára, viszont a fröcsögésnek tényleg nincs értelme. Másrészt a közügy (politika) pedig legalább olyan fontos, mint a család, hiszen közvetve így-vagy úgy, de hatással van az életünkre.
  Ezért nagyon nem mindegy, hogy kik, milyen céllal, önös, vagy nemzeti érdekből tesznek, vagy nem tesznek értünk, magukért, hazáért, Istenért. Struccpolitikának soha nem voltam híve, viszont az is igaz, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Talán mégsem kéne hagynunk, hogy teljesen hülyére vegyenek minket. Például "Van egy ország, van egy város ..." reklám, mert gusztustalan, ugyanis hazugság az egész, ráadásul van bőr a képükön, mindezt a mi adóforintjainkon. 100 milliókat fog költeni az Szdsz, hogy negatív kampányt folytasson a népszavazás ellenében. Kérdezem Én kedves honfitársak, hogy vajon jól van ez így? És aki most a népszavazással is együtt járó kölcségekkel fog érvelni, mitöbb fröcsögni, akkor nála sajnos már hiába kapcsolunk villanyt. Lehetne még próbálkozni például a befuccsolt kormányzati negydre elszórt több mint 10 milliárddal, amelyből ki tudja ki és milyen módon nyerészkedett, bár vannak elképzeléseim, de ezek után van értelme bármivel is érvelni?
  Péter”
 • 32. Becsület, tisztesség 2008. január 11. 22:45
  „Mint leendő nagyapa miről fog majd unokájának mesélni? Arról, hogy hogyan tett földönfutóvá gyermeket!? Vagy hogyan szavazott a maradék 1% javára?”
 • 31. n+1 2008. január 11. 20:33
  „Emberek! Miért marják itt egymást? Mi értelme ennek? Ahogy én látom senki nem fog itt senkit meggyőzni a saját igazáról. Miért nem fordítják az energiáiaikat sokkal fontosabb dolgokra, mondjuk a családjukra vagy akármi más hasznosabb dologra? Ahogy elnézem napok óta marják itt egymást hiába a semmiért.
  Egyébként meg nekem is meg van a véleményem Szirbikről, de inkább nem írom le a fentebb említett okok miatt.”
 • 30. Szavazógép 2008. január 11. 18:44
  „Nagyapám is azt mondta, hogy két év alatt felépítették az országot a romokból. Akkor valóban volt összetartás. Építették az országot, nem rombolták! Hangsúlyozom, építették és tisztelték egymást! Ajánlom Szirbik úr figyelmébe!

  ,,Az ördög röhög rajtunk, hogy éppen annak az Asszonynak az évében szüntetik meg a kórházakat, aki alapította és a mai világ előtt példa, de nálunk gaztettnek minősül a betegekkel való törődés!" (Tömördy Viktor ferences szerzetes)”
 • 29. Márti 2008. január 11. 18:01
  „Kedves Tonton!
  Helyesírás: arra nem is reagálok, annyira sok hibát követ el...
  Fröcskölődés, mocskolódás: az én hozzászólásaimban ilyet nem talál..., de képzelje bele nyugodtan.
  Nem tudom, kit sejt a név mögött, de jó nagyot téved! Túl fiatal vagyok ahhoz, hgy a módszerváltás rejtelmes úton eltűnt pénzeihez bármi közöm lenne, és még nem vagyok férjnél....
  Miért baj az, ha reagálok arra, ha megszólíttatom vagy olyan dolgokat írnak, amit én nem tartok igaznak? Az már mocskolódás Ön szerint? Csak nem esek hasra a polgármester teljesítményétől, hanem gondolkodom is, és a látszat mögé is nézek....

  Kedves csóró kommunista néven hozzászóló!
  Köszönöm, hogy embernek tekinti azokat, akik hozzászólnak, és meglátja azt is, ha valaki meghallgatja a másikat, tisztelettel szólítja meg. Én remélem, ide tartozom, megpróbálok korrekt módon fogalmazni, és tisztelettel megszólítani a másik embert. Ha valaki nem így tesz az én véleményemmel kapcsolatban, akkor is!”
 • 28. egy csoró kommunista 2008. január 11. 17:48
  „Nagymamám a II.világháborúban elvesztette gyermekeit, férjét, eltemette az itthon maradó kis gyermekét mert nem volt gyógyszer, a romokból építették ujjá az országot, tették a dolgokukat és nem panaszkodtak. Miért - kiért és kinek az oldalán mentünk mi a háborúba? Remélem sokan emlékeznek még!
  Ha valaki más véleményen van azt ek kell itélni, gyülölni kellenne?
  EMBERNEK KELLENE LENNI ÉS MARADNI! Ez az igazi kihívás! DE ehhez fel kellenne nőni- meghallgatni a másikat és tisztelni!

  aláírás: egy csoró kommunista akinek az összes vagyona a gyermeke és egy használt biciklije-van és volt.”
 • 27. Egy nem jobbostól 2008. január 11. 14:15
  „Ha semmit nem látsz, akkor feltehetően magad is sötétben jársz!”
 • 26. Tonton 2008. január 11. 14:08
  „Egy nem jobbosnak !
  Csak kérdés vólt,talán magadra vetted, azt hiszem a fórum nem helyesírás verseny.Jellemző a JOBB oldalra, egy polgármester választáson sem tudtak normális jelőltet állítani Szirbik (ÚR!) ellen.
  Akkor melyik oldalon van a sötétség ???????????????????????”
 • 25. Egy nem jobbostól 2008. január 11. 13:31
  „,,Fröcsökjnek, beszólnekiknek és szerelelemnek"!

  Vádaskodás helyett legalább írni megtanulhattál volna!
  Jellemző, hogy Szirbik úrnak ilyen "pártolói" vannak. Ez is a színvonalat mutatja.”
 • 24. Tonton 2008. január 11. 12:49
  „Én csak kapkodom a fejem !
  A tisztelt JOBB oldal mocskolódik,fröcsök,ha valaki "beszólnekik"vérig vannak sértve.
  Kiváncsi lennék,MÁRTI név nem a kisgazdapárt szerelelem gyerekét takarja, aki Dr Antalnak felajánlotta,hogy kémkedik Torgyánról?
  A férje lopta a gázt a fólia sátor fűtéséhez ???”
 • 23. Fasisztának minősített Márti 2008. január 10. 15:26
  „Tátája!
  Mi a nevünket is vállalva írunk, és nem ilyen stílusban...
  A stílus maga az ember, tartja a régi bölcsesség. De mit is várok, hisz ha a miniszterelnöke olyan stílusban beszél az állampolgárokról, ahogyan az őszödi beszédben tette, vagy ahogyan Szentesen szólt az ellene tüntetőkről...
  Az lehet, hogy csórók vagyunk, mert van lelkiismeretünk, és nem loptuk el a módszerváltáskor az ország vagyonának jó részét, és mi kisemberek most sem lopjuk....
  Bezzeg az emelt nyugdíjjal élő volt munkásőrök, párttitkárok egyéb volt funkcionáriusok...., akiknek egy része ma is ott ül, ahol 20-25 vagy még több éve! Tisztelet a kivételnek!
  Milyen érdekes, mennyire fáj bizonyos MSZP-re, SZDSZ-re szavazó polgároknak, hogy vannak a földön és Szentesen is jobboldali gondolkodású emberek!
  A Messiást emlegette már gy. f. is, aki, mint tudjuk rendszeresen szokott bérmálkozni is...
  Aki ilyen stílusban ír, mint Ön, és még annyira sem tiszteli a hozzászólókat, hagy magázódjon, az nem is érdemel több szót!”
 • 22. Tátájának 2008. január 10. 12:16
  „Magyarország nem akol, az itt élő nép nem juhok, pláne nem birkák gyülekezete!
  Hozzászólásod, a negyvenes évek kommunista sajtójának sílusára emlékeztet. Akkor is nagy divat volt gyűlölködni, érveket nem leírni és egyfajta politikai sensus communis-ból kiindulni.
  Ilyen lelki torzszülött szerencsére kevés szaladgál szabadon!”
 • 21. Tátájá 2008. január 10. 00:09
  „Hihetetlenül gusztustalanok vagytok, hogy ide és ezeket írogatjátok!! Igazi jobboldali birkák vagytok! Majd 2 év múlva eljön a MESSIÁS=Orbán, ´oszt rá megint két évre rájöttök, hogy még mindig ugyanazok a csóró kis idegeskedő senkik vagytok, mint 4 éve! Persze azt is rá lehet majd kenni az előző, sőt, még a következő kormányra is!”
 • 20. Szintúgy egy fasisztának minősített polgár. 2008. január 08. 20:42
  „Ez egy pesti ismerősős véleménye:

  Pont az a baj az MSZP-vel, hogy NEM BALOLDAI párt. A választási kampány pár hónapjában eljátssza a balolaldi, szociálisan érzékeny pártot, behülyíti a szavazóit, megszerzi a voksukat, aztán cserben hagyja őket, és négy éven át a LEGVADABB VADKAPITKISTA pártként kiszolgálja a nemzetközi tőke és pénzvilág minden óhaját
  Több politológus és szakértő is azt állítja, hogy ma a Fidesz sokkal inkább képviseli a baloldali értékeket, mint a maszop. Ma már egyre kevesebb értelme van annak, hogy jobb és baloldaliság, a pártok egyre kevésbé besorolhatók ezekbe a kategóriákba. Társadalmi, szociális értelemben a Fidesz sokkal jobban képviseli a baloldali értékeket, sokkal közelebb áll a szociáldemokráciához, a szociális érzékenységhez, mint a vadkapitalista maszop (a szadeszről beszélni sem érdemes).
  Olvastad azt a tegnapi cikket, amit otvábbítottál nekem, világosan
  benne volt, hogy a mai szocialistának nevezett újgazdag milliárdosok gazdagabbak, mint a 30-as évek igazi tőkés kapitalista gyárosai. Ki az a baloldali szavazó, aki elhiszi, hogy ezeket a milliárdosokat az ő nyomorúsága érdekli?
  Sok szakértő azt mondja, hogy a maszop nem is párt, hanem egy vadkapitalista érdekcsoport, akik saját gazdasági érdekeiket szolgálják, saját pecsenyéjüket sütögetik. Azt mondják, hogy társadalmi, szociális értelemben a Fidesz képviseli a kisemberek érdekeit és az igazi szociáldemokrata baloldali értékeket, tehát ebben az értelemben ő a balolldali. Nemzeti, keresztény szempontból meg természetesen ő a jobboldali. Tehát a Fideszre sem lehet egyértelműen rásütni se a baloldaliság, se a jobboldaliság bélyegét, ebben baloldali, abban meg jobboldali.
  Ha tehát valaki azért szavaz a szocikra, mert azt hiszi, hogy ők képviselik a baloldali értékeket, akkor nagyot téved. Jobban tenné, ha a Fideszre szavazna (csak a beléjük sulykolt "Orbán
  fóbia" miatt nem képesek ezt felismerni).”
 • 19. Szintúgy egy fasisztának minősített polgár. 2008. január 06. 22:57
  „Egy átlag a sok közül-nek! Drágám! Én csak annyit mondanék, hogy rossz lehet neked ezzel a fölfogással élned! Mindjárt sírva is fakadtam, amikor Szirbik elvtárs jószándékát védelmezted. Képzeld el drágám, hogy dolgozok, ha amúgy nem derült volna ki a hozzászólásaimból. Dolgozok, adót fizetek és lefasisztáztak! Talán örülnöm kellene ennek? Te drágám az a típus vagy, akivel bármit meg lehet etetni! Biztos ott voltál a városháza nagytermében és fölállva tapsoltál "igazmondó" Ferinknek. Ehhez csak gratulálhatok! Éljen! A sötétség nem bennünk van, hanem sajnos te vagy vak! De majd talán rájössz az újabb áremelkedéseknél, úgyis aktuális, amikor fizeted a vizitdíjat, a korházi napidíjat, amikor a nyereségérdekelt egészségügyi biztosító nem köt veled szerződést, és ha olyan bajod van, akkor felőlük akár meg is halhatsz, mert hosszú távon bizony ez várható, ha ezt bevezetik, de majd rájössz. Csupán csak annyi a kérdés, hogy nálad a pohárnak teteje is van, vagy csak feneke?! Mert ha csak az utóbbi igaz rád, akkor jöhetnek még igenek és újabb Öszödök, te akkor is fölállva fogsz tapsikolni és széles vigyor lesz a "drága" arcodon, mi meg pedig továbbra is elégedetlenkedni fogunk. Ez a megoszottság, de nem kéne, hogy így legyen, ha a magyarok végre fölébrednének, tisztelet a szerencsére egyre nagyobb létszámú értelmes embernek!
  Péter”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenmillió vizitdíj a szentesi kórháznak

Szentes - A szentesi kórház mintegy negyvenmillió forint bevételhez jutott tavaly a vizit- és napidíjakból, az ezekhez kapcsolódó kiadásai meghaladják a tízmillió forintot. A rendszer működik. Tovább olvasom