Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Olcsóbb a fagyi a kisvárosokban

Szentes - Míg Szegeden 130-140 forintot is elkérnek egy gombóc fagyiért, addig a megye kisebb városaiban 120 forintért adják a cukrászmesterek a hideg édességet. Makón ennél drágább, de nagyobb is a gombóc.
Szegeden a belvárosi cukrászdákban idén nyáron már 130-140 forintért kínálnak egy gombóc fagyit, a város peremkerületei felé haladva csökken az ár. Szentesen tavaly még 100 forint volt egy adag, idén nyárra húsz százalékot emelkedett a hideg édesség ára. A szentesi Füsti cukrászda tulajdonosa, ifj. Füsti Molnár Lajos azzal indokolta az áremelést, hogy a költségei is nőttek, így ma már Füstiék is 120 forintért adnak 4 dekagramm fagylaltot. Náluk 16-féle fagyiból lehet választani, a család szállít Csongrádra és Szegvárra is. A közelmúltban Szentesen megnyílt Színes cukrászdában ugyancsak 120 forintba kerül egy gombóc fagyi. Az üzlet vezetője, Szín Imre szerint nem tett volna jót a piacnak, ha versenybe kezd Füstiékkel, és negatív árspirál alakul ki a fagyi körül: az dönt majd, ki adja olcsóbban. A Színesben kínált 12-féle hideg édesség mellett diabetikus fagylaltot is adnak, ez valamivel drágább: egy gombóc 140 forint.

Szentesen mindenütt 120 forint egy gombóc fagyi. A szerző felvétele
Szentesen mindenütt 120 forint egy gombóc fagyi. A szerző felvétele

A hódmezővásárhelyi Szőke cukrászda vezetője tíz forintot emelt a tavalyi árhoz képest, idén már náluk is 120 forint egy gombóc fagyi. Szőke Zoltán szerint nem lehet tudni előre, mennyivel emelkednek még idén nyáron a költségek. Makón a 100-120 forintos fagylaltárak mellett első hallásra különösen soknak tűnik az az ár, amennyiért Gyarmatiék kínálnak egy gombóc fagyit: náluk ugyanis 150 forint. Gyarmati Lászlóné azt mondta, ezért az árért nem 4, hanem 6-7 dekagrammos „kézműves" fagylaltot adnak vásárlóiknak. Gyarmatiné családja 30 éve foglalkozik fagylaltkészítéssel, anno 1 forint 50 fillér volt egy gombóc fagyi. Úgy véli, a kisvárosi vendégeknek is jár az a minőség, ami a nagyvárosban élők számára természetes.

Az A Cappella fagyija a vidék legjobb édessége

A szegedi A Capella cukrászda Magyarok nyila nevű fagylaltja ezüstérmet szerzett a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete rendes évi fagylaltseregszemléjén – ezzel a legjobb vidéki édesség lett Soltvadkerten, a fagyi fővárosában. A hatvannégy „gombócos" mezőnyben a pálmát egy pesti Rákóczi-túrós vitte el. Az eredeti hazai alapanyagokból házi főzött „nyalatot" készítenek: vásárhelyi tejjel és vajjal, tisztított dunántúli gesztenyével, rummal és akácmézzel. A dekoráció ehető csokiméhecskéje pedig felhívás: ne féljünk kiengedni a fullánkjainkat!

Olvasóink írták

  • 3. BABE 2008. június 27. 15:50
    „Szentesen 140!!! És nem JÓÓÓÓÓ”
  • 2. koscs 2008. június 06. 07:51
    „csongrádon van egy hely ahol az emelés után 60 ft!! Nem tudom,hogy a 140 és a 60 ft külömbség hogyan jön ki!”
  • 1. ankusz 2008. június 04. 12:16
    „Hódmezővásárhelyen a Sarokháznál 100 FT!!!!ÉS nagyon jó!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szigorítás ellenére népszerű a panelprogram Szentesen

Szentes - A panelépületek korszerűsítésére kiírt pályázat második fordulójára máig jelentkezhetnek a… Tovább olvasom