Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Omladozik az egykori óvoda

Szentes - Megfakult falak, üresen kongó csoportszobák. A szentesi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanban sok a lehetőség, de eddig még nem tudták kihasználni. Bérlő sem jelentkezett.
A szentesi Kossuth utcai óvoda 2012-ig gyerekzsivajtól volt hangos, ma már legfeljebb csak ősszel hallhatjuk a száraz falevelek zörgését. A város központjában lévő épületben nagy lehetőségek rejlenek. Teljesen közművesített, és udvarral is rendelkezik, ami a központban lévő ingatlanok között ritka.

2012-ben megírtuk, hogy a Klauzál utcai óvoda felújítása és bővítése után ideköltözött a Kossuth utcai és a Bocskai utcai óvoda is. Az Érték és innováció megteremtése a Klauzál Utcai Óvodában nevű projektet az Európai Unió 204 millió forinttal támogatta, az önkormányzat 66 millió forintos önerőt biztosított.

– Az elképzelés az volt, hogy más önkormányzati feladatra használják majd a Kossuth utcai épületet, végül az önkormányzati feladatellátás jelentős átalakulása miatt nem volt erre szükség – mondta Czirok Jánosné, az önkormányzati hivatal műszaki irodájának vezetője.

– Piaci alapú bérbeadással is próbálta az önkormányzat hasznosítani az épületet, de nem jelentkezett senki. Később, az úgynevezett VITALA-projektben éledt újabb remény az épület hasznosítására. Az önkormányzat csereingatlanként ajánlotta fel más ingatlanokkal együtt az állami tulajdonban lévő, a Kurca partján fekvő egykori vetőmagkutató ingatlanáért. Ezek a tárgyalások még nem zárultak le, így egyelőre a Kossuth utcai óvoda további sorsa sem dőlt még el – tette hozzá Czirok Jánosné.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszautasítja a Fidesz a baloldal stílusát

A Fidesz–KDNP szentesi szervezete sajtóközleményben tudatja: méltatlannak tartja, és a… Tovább olvasom