Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Önálló lesz a szentesi múzeum

Szentes - Szentes adósságának 40 százalékát fizeti ki az állam – hangzott el tegnap a szentesi képviselő-testület ülésén, ahol úgy határoztak, önálló lesz a jövőben a Koszta József Múzeum.
Az előterjesztésben szó sem esett végleges döntésről, mindössze első olvasatnak szánták a javaslattevők azt a tegnapi képviselő-testületi ülésre beadott anyagot, amelyben az szerepelt: a szakmai munkát és a gazdasági szempontokat egyaránt figyelembe véve hogyan lehetne racionálisabban átszervezni a város saját intézményeit.

Önálló lesz a jövőben a Koszta József Múzeum.
Önálló lesz a jövőben a Koszta József Múzeum.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook oldala, nem csak szentesieknek!

 
Ne tartsuk bizonytalanságban a dolgozókat – hangzott el a képviselői vélemény, majd az ezt követő módosító javaslat már arról szólt: a további halogatás helyett hozzon végleges döntést a testület. A többséget kapott változat szerint a legtöbb intézmény ezután is a megszokott módon működik és gazdálkodik, de a Koszta József Múzeum önálló lesz, a sportközpont gazdálkodással kapcsolatos feladatai elkerülnek a közös önkormányzati hivatalból, illetve megvizsgálják, hogyan lehet költségvetési intézménnyé alakítani a könyvtárat.

– Szentes adósságának 40 százalékát fizeti ki az állam, a hónap végén még tárgyalunk erről – tájékoztatott a számviteli iroda vezetője, Krajsóczki Sándorné. Az a kérdés – mondta Szirbik Imre polgármester –, hogy a már lekötött, de még le nem hívott több mint 1 milliárd forintos tételt is beleszámítják-e a kintlévőségbe. Pénzügyi kérdéseket érintett a városközpont rehabilitációs terve is, 16 millió forintot szavaztak meg a köztéri lámpaoszlopokra. Móra József (MSZP) felvetette: helyi vállalkozásokkal, olcsóbban kell elkészíttetni a díszes kandelábereket, amelyeket – fővárosi mintára – cégek „fogadnának örökbe".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már kevésbé fogy az arzénmentes ivóvíz

Az alacsony igény miatt a honvédség a lajtos kocsiból már nem oszt vizet a Nyíri közben. Tovább olvasom