Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Összefogással épült a szegvári civil ház

Szegvár - A szegváriak újra összefogtak: társadalmi munkában, az önkormányzat anyagi támogatása mellett felújították a volt bölcsőde épületét. Ez lett a civilszervezetek háza.
A Kórógy-csatorna partján lévő egykori kisdedóvó régóta üresen állt és elhanyagolt állapotban volt, a faluban működő egyesületek pedig helyet keresve maguknak, birtokba vették. A karateklub kezdeményezésére a képviselő-testület úgy döntött, hogy hozzájárul az épület felújításához. A témában érdekeltetek a tekepálya-akcióhoz hasonlóan most is társadalmi munkában végezték el a felújítást, körülbelül ezer órát dolgoztak ingyen. Az önkormányzat két és fél millió forinttal járult hozzá a rekonstrukcióhoz.

A minap tartott átadás kapcsán Gémes László polgármester azt mondta, Szegvár vagyona nem a befektetett pénz mértékében, hanem annál nagyobb arányban nőtt ezzel a beruházással. Az épületben felújították a közműveket, a belső helyiségeket, vizesblokkot alakítottak ki, kazánt vásároltak, kerékpártárolót is építettek. A civil házban öt civilszervezet kapott helyet: a Szép Öregkor nyugdíjasegyesület, az Oyama Doyo SE Kyokushin-kan Karate Klub, a Durbincs Bábcsoport, a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztő Egyesület, és a Szegvári Horgászegyesület.

Olvasóink írták

 • 3. muzsik erzsébet 2008. június 10. 11:15
  „Miért lenne rá nagy igény, évek óta be van zárva a bölcsőde! És különben akkor meg minek álljon ott üresen? Tényleg hasznát vesszük a Civil Háznak, úgy örülünk hogy végre van egy saját helyünk, még ha nekünk is kellett rajta dolgozni, abszolút megérte!”
 • 2. mi van szegváron? 2008. május 21. 18:45
  „Sok ismerősöm él Szegváron és tudom,hogy nagy igény lenne bölcsödére is.Nem mindenki tudja megfizetni a magán bölcsödét.
  Esetleg erre nem kellene megoldást találni?
  VAGY CSAKA TEKE ÉS A HORGÁSZAT a cél Szegvár vezetőségének?”
 • 1. Zacskóstej 2008. május 03. 15:58
  „Gratulálok polgármesterúrnak, illetve a kezdeményező szervezet/eknek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltámadási menet Szentesen

Szentes - Kedd este Szegedről Szentesre érkezett a feltámadási kereszt, a résztvevők a Szent… Tovább olvasom