Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Összefogtak a Kurcáért Szegváron

Együttműködési megállapodást írtak alá tegnap Szegváron az ottani Kurca-völgye Egyesület és az Atikövizig vezetői a főcsatorna megmentésére. A szerződést ellenjegyezte a szaktárca szentesi államtitkára, aki 70 millió forintot helyezett kilátásba a rehabilitációs munkákra.
Példaértékűnek számít az a szegvári kezdeményezés, amely egy hónap alatt a település lakóinak tíz százalékát állította a jó ügy mögé. A Kurca-völgye nevű egyesület egyik alelnöke, Buda Richárd reményei szerint a háztartások harminc százaléka csatlakozik a főcsatorna megmentése érdekében alakult civil szervezethez. Sokan máris felajánlották kétkezi munkájukat, mások a gépeikkel segítenek majd.

A szaktárca politikai államtitkára, a szentesi Gombos András 70 millió forint támogatást helyezett kilátásba a főcsatorna fenntartási-beruházási munkáira. Ennek lebonyolítására írtak alá tegnap együttműködési megállapodást az Atikövizig vezetői, Dobi László igazgató és Nagy Ferenc gazdasági igazgató, valamint a Kurca-völgye két alelnöke, Buda Richárd és Váradi János az egyesület elnökének, Gémes Lászlónak hivatalos elfoglaltsága miatt. Ezt a szerződést ellenjegyezte Gombos András is, aki Dobi Lászlóval és Nagy Ferenccel együtt belépési nyilatkozatot töltött ki a Kurca-völgye Egyesületbe. Az államtitkár szellemi és fizikai munkát ajánlott fel a főcsatorna rendbetételéhez. A vízügyes vezetők pedig a rendelkezésükre álló erőforrások hatékony felhasználását vállalták.

A központi forrásból egyébként a Kurca két kilométeres, belterületi szakaszát rehabilitálják. Kikotorják az iszapot, s kulturált sétányt alakítanak ki a parton. A helyi természetvédők monitoringrendszert is működtetnek majd a Kurcán, s ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, azonnal jelzik az illetékes szakembereknek. Ezzel pedig megelőzhető lesz az olyan tömeges halpusztulás, mint amilyen már többször előfordult Szentesen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia, mindenki szeme láttára

Összeesett és meghalt egy idős férfi tegnap délelőtt a Démász Rt. szentesi ügyfélszolgálatán. Az… Tovább olvasom