Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Összefogtak a Kurcáért Szentesen

A nyári tömeges halpusztulás is motiválta a szentesi lokálpatriótákat, hogy tegyenek valamit a Kurca megmentése érdekében. Füsti M. Lajos, a horgászegyesület elnöke lapunk érdeklődésére elmondta: megalakították a minap 32 taggal az Együtt a Kurcáért nevű egyesületet.
Ehhez a szervezethez persze nemcsak horgászok csatlakoztak, hanem a legkülönbözőbb foglalkozású személyek, akiknek fontos a közvetlen környezetük jövője. Az egyesület elnökének Szűcs Lajos alpolgármestert választották, az elnökség tagjaként pedig Dögei Sándor, Füsti M. Lajos, dr. László Ferenc, Keller Ferenc, Kozák Flórián és Paczali Ferenc vállalt feladatot. Fő célként tűzték ki, hogy szövetségeseket találjanak a főcsatorna élővízzé tételéhez.

A Kurca vízutánpótlásának biztosítása érdekében pályázatokat is készítenek. De nemcsak külső segítséget várnak, hanem azt is vállalják, hogy összegyűjtik a szemetet a parti sávban.

Az új civil szervezet a horgászok Ady Endre utca 12. szám alatti irodájában székel, ahol az elnökség várja a Kurca jövőjéért aggódó és azért tenni is akaró fiatalok és idősebbek jelentkezését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó… Tovább olvasom