Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Osztrák látogatók Szentesen

Az osztrák és a magyar agrárkamara közösen képviseli a mezőgazdasági termelők érdekeit. A szentesi Árpád-Agrár Rt.-nél tegnap tett látogatást Ausztria kamarájának küldöttsége Rudolf Schwarzböck elnök vezetésével, aki magyar kollégájával, Csikai Miklóssal együtt felemelte szavát a madárinfluenza kapcsán kialakult hisztériakeltés ellen.
Az osztrák és a magyar agrárkamara közösen képviseli a mezőgazdasági termelők érdekeit. A szentesi Árpád-Agrár Rt.-nél tegnap tett látogatást Ausztria kamarájának küldöttsége Rudolf Schwarzböck elnök vezetésével, aki magyar kollégájával, Csikai Miklóssal együtt felemelte szavát a madárinfluenza kapcsán kialakult hisztériakeltés ellen. Ez ugyanis igaz mind Magyarországra, mind Ausztriára, sőt egész Európára is.

Az osztrák vendég úgy fogalmazott: fontos az emberek egészségének védelme, de szerinte másról van szó. A pániknak az lesz a következménye, hogy a baromfitenyésztők tízezreinek megélhetése kerül veszélybe. Hozzátette, haszonállatoknál nem jelentkezett a kór, s egyébként is jól működik Ausztriában és Magyarországon is az állatorvosi szolgálat.

A kamarai vezetők nem javasolják a jószágok beoltását. Csikai Miklós ostobaságnak nevezte, hogy kórházakat ürítenek ki egy állatbetegség, a madárinfluenza terjedésének megakadályozására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefoglaltak egy tonna húst

Egy tonna félkész, valószínűleg romlott sertéshúst találtak a rendőrök egy illegális tárolóban… Tovább olvasom