Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Ötös fogat a turizmusért, gazdaságért

Együtt fejleszti a települések turizmusát, gazdaságát 4 Szentes környéki falu és Székkutas – a Puszta Ötös Térségfejlesztő Egyesület közös márkanév bevezetésén is gondolkodik.
– Az egyesületet hellyel-közzel hasonló nagyságú települések hozták létre. Számos rokoni, családi, baráti kötelék fűz össze bennünket, és a távolságok sem túl nagyok közöttünk. Ezért is döntöttünk az összefogás mellett – mondta Magyar Zita, az ötletgazda Nagymágocs alpolgármestere, az egyesület titkára. Egyik fő feladatuknak a turizmus fejlesztését tekintik.

– Az 5-ből 3 településen halad át a Kéktúra útvonala. De az ide jövő turistáknak mindegyikünk csak néhány órás programot tud nyújtani. Összefogva akár többnapos aktív pihenést is kínálhatunk.

Magyar Zita kiemelte, a turizmus mellett a gazdaság is megkülönböztetett figyelmet kap az egyesület tevékenységében. Szeretnék elősegíteni a kistermelők, kézművesek piacra jutását. Közös márkában is gondolkodnak, ami az öt település védjegye lenne. Keresik a pályázati lehetőségeket, hogy jövőre már közös kiadványokkal és programokkal is megjelenhessenek.

A Puszta Ötös Térségfejlesztő Egyesületet az említett 2 településen kívül Árpádhalom, Derekegyház és Szegvár önkormányzata alapította, de várják soraikba vállalkozók, civilszervezetek és magánszemélyek jelentkezését is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita a polgármester jogköréről Szentesen

Chomiak Waldemar önkormányzati képviselő szerint törvényt sért a polgármester, amikor maga dönt a közgyógyellátási kérelmekről. A jogi bizottság elnöke azt mondja, képviselőtársa tájékozatlan. Tovább olvasom