Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ötven gyermeknek szerzett örömet a szentesi Magyar házaspár

Szentes - A szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója, Magyar József és a felesége, Baranyi Erzsébet belgyógyász főorvos tizenöt nehéz sorsú, sokgyermekes családnak szerzett örömet a karácsonyi ünnepek alkalmából.
A szentesi Hungerit Zrt. karácsonyi díszbe öltöztetett ebédlőjében megterített asztalok fogadták a sokgyermekes, nehéz sorsú családokat szombaton délelőtt. A gyár tizenöt dolgozója volt hivatalos az ünnepségre, amelyre ötven fiú és kislány jött el a szüleivel. A hagyományoknak megfelelően a szakszervezeti vezetők, Krausz Jánosné és Péliné Gábos Zsuzsanna választották ki azokat a családokat, amelyek segítségre szorulnak.

Boldog a főorvosnő

Az ajándékozás örömét érezte szombaton Baranyi Erzsébet, aki érdeklődésünkre elmondta: legszívesebben zárt körben rendezték volna az ünnepséget. A főorvosnőt azonban az győzte meg, hogy tapasztalata szerint mostanában már egyre többen teszik azt, amit ők évek óta. Szerinte egész évben meg kellene hallani a segélykiáltást, és meglátni a nyomorúságot.

Magyar József vezérigazgató arról beszélt, hogy a családoknak szeretnék könnyebbé tenni a karácsonyt. Az ajándékokat személyre szólóan maga vásárolta minden gyereknek a vezérigazgató felesége, dr. Baranyi Erzsébet belgyógyász főorvos. Az utalványokat pedig a szülők élelmiszerekre válthatják be, ezek is jól jönnek az ünnepekre.

A Zöldág néptánccsoport Hankó Györgyné vezetésével kedveskedett a vendégeknek, majd Katona Hajnalka lépett a mikrofonhoz, és felcsendült a „Mennyből az angyal". Magyar József jogos büszkeséggel konferálta a kisunokáját, aki nemrégiben megnyert egy énekversenyt, és ő képviseli majd Csongrád megyét az országos döntőben. A mosolygó gyermekarcok az ajándékok átvétele után mindent elárultak. A Magyar házaspár figyelmessége is önmagáért szólt: a főorvosnő még arra is gondolt, hogy a játékokhoz való elem is a csomagba kerüljön, és felajánlották a segítséget az ajándékok hazaszállításában. Az Őze családnak jól is jött ez, hiszen a sorsoláskor nekik kedvezett a szerencse. Ők kapták meg ugyanis az ízlésesen feldíszített fenyőfát.

Magyar József és felesége, dr. Baranyi Erzsébet 15 sokgyermekes családnak tette emlékezetessé az ünnepet. Fotó: Tésik Attila

Megkérdeztük Magyar Józseftől, hogy ő milyen ajándékot kívánna magának karácsonyra. Azt szeretné, ha a családtagjai egészségesek és boldogok lennének. – Ha ez sikerül, akkor én már nagyon boldog leszek – mondta. Hozzátette: a gyár eredményességét is fontosnak tartja, mert azt akarja, hogy jó legyen a dolgozóknak is.

Szeretetebéd Vásárhelyen

A Johannita Segítőszolgálat és a vásárhelyi önkormányzat tizedik alkalommal látta vendégül szombaton délben a hajléktalanokat a Kalmár Zsigmond szakközépiskola ebédlőjében. Kószó Péter alpolgármestertől, a segítő szolgálat elnökétől megtudtuk, hogy 1998-ban egy mártélyi gazda, Kenéz Pál ötlete volt a szeretetebéd. Akkor egy tehenet ajánlott fel a gazda, hogy főzzék meg Vásárhely mintegy 140 fedél nélkülijének. Szombaton ugyancsak marhapörkölttel, illetve gyümölccsel, meleg teával kínálták a meghívottakat. Bán Csaba református lelkész áldást mondott, majd a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákjai karácsonyi műsort adtak. A szeretetebéden közel száz hajléktalant vendégeltek meg, ők meleg ruhát is választhattak maguknak, és orvos vizsgálta meg egészségügyi állapotukat, ha akarták.

Olvasóink írták

 • 6. catroot 2008. január 05. 22:12
  „Igen, csináljunk ebből is politikát! Debilek! #2. Gondolom Te pedig pont olyan ember vagy, aki meg pl egy hajléktalant sem szán meg az utcán, ha kéreget!”
 • 5. Agota 2007. december 29. 19:52
  „Hehe.Ez az első hozzászólás nagyon bunkó.
  Ugyanis ennél sokkal többet adnak.
  Összegre sajnos nem tudom pontosan,de az idén is minden egyes hungerit dolgozó több tízezer forintos ajándékutalványt kapott.
  Elég szemét dolog így beszélni emberekről.
  Ők legalább adnak.Természetes,hogy mindenkin nem tudnak segíteni.Annyi pénz a világon nics.”
 • 4. krausz jánosné 2007. december 29. 17:03
  „Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen hír hallatán bárkinek is az első hozzászóláshoz hasonló gondolatok jutnak eszébe! Ez lelki szegénységre vall.
  Nézzen magába, és döntse el, Ő adott-e - a saját anyagi lehetőségeihez mérten - bárkinek is bármekkora segítséget az év során, vagy legalább most az év vége közeledtével!”
 • 3. csupaszív 2007. december 26. 22:34
  „Jól tették!!
  Példát vehetnének róluk böszméék is.”
 • 2. gyalpgkakukk 2007. december 25. 14:47
  „Ők legalább adnak, és gondolom, másfelé is adakoznak.
  Egyszer arról hallanék már, hogy Gyurcsány, vagy Kóka,vagy kuncze, vagy Dávid árulóibolya, vagy Lendvai Ildikó,vagy Alföldi Róbert stb adakozik.”
 • 1. Bierkücher Tamás 2007. december 24. 10:41
  „Könnyű nekik adni a milliárdokból apró morzsákat. Arányait tekintve semmit nem adtak. Sok szegény sorsú ember ajándékozott többet, mint a milliárdos házaspár. Az "egész évben meghallani a segélykiáltást" mondta pedig éppen nem rájuk vonatkozik, mert legtöbbet a munkásaik mesélhetnek. Hogyan dolgoztatják agyon őket évközben. De mivel Karácsony van - most inkább szeressük egymást. Csak most????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem segítettek Nagytőkén

Nagytőke - Nem könnyítette meg az országgyűlés a körjegyzőségek alakítását, hiába javasolta ezt az… Tovább olvasom