Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Ovisokat, egyetemistákat is vár a szentesi múzeum

Szentes - Még a szegedi egyetem sem rendelkezik olyan speciális oktatóteremmel, mint amilyen a szentesi múzeumban található.
A terem bővítésére, fejlesztésre 10 millió forint támogatást nyert az intézmény. Az egykori raktárhelyiségből olyan 30 férőhelyes tantermet alakítottak ki, amelyben óvodásoknak, iskolásoknak és egyetemistáknak is lehet foglalkozásokat tartani, ráadásul nem csupán régészeti vagy történelmi, de természetvédelmi témában is. Utóbbi annak a műszerparknak köszönhető, amivel környezet- és talajvédelemhez kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatokat is lehet végezni. A termet felszerelték interaktív táblával, projektorral, videokamerával, hangosítással, illetve rendelkezik egy olyan berendezéssel is, ami a mikrovilág többdimenziós bemutatására is alkalmas. Béres Mária, a múzeum igazgatója lapunknak elmondta: az elmúlt évben több mint 5000 látogató ismerkedhetett meg a most bevezetett múzeumpedagógiával, de a fejlesztések révén ez a szám még növelhető, hiszen múzeumi órák, tematikus foglalkozások, egész napos családi rendezvények és nyári táborok helyszíne lesz az új oktatótér.

Olvasóink írták

  • 2. juriska 2010. augusztus 04. 01:00
    „Úgy gondolom, a szakember (múzeumpedagógus) felkészültségével és hozzáállásával nincs probléma, ismerve őt évtizedek óta.”
  • 1. niemand 2010. július 30. 10:42
    „A múzeum pedagógia valóban hasznos, de nem a felszereltségen múlik, szakember is kell hozzá, a terem nagyon jó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elásta halott újszülöttjét - nem találják a babát

Elásta Szegvár külterületén halott újszülöttjét egy helybeli nő, miután otthon megszült. Az asszony később rosszul lett, így derült ki, hogy állapotos volt. A rendőrség nem találja a baba holttestét. Tovább olvasom