Délmagyar logó

2016. 09. 30. péntek - Jeromos 12°C | 25°C

Palacsintakirályság Derekegyházon

Derekegyház - Egyszerre 204-en sütötték a palacsintát szombaton Derekegyházon, a főutca tölgyfáinak árnyékában.
Ezzel a falubeliek – és a „vendégjátékosok" – megdöntötték saját tavalyi rekordjukat, akkor ugyanis 169-en sütöttek egyszerre. Azt, hogy mennyien ették, nem számolta senki.

Bárki végigment a soron, kérés nélkül is azonnal kapott belőle. – Csak a palacsintasütőt kellett hoznunk, meg a belevalót, a gáztűzhelyet a helybeliek adták, igazság szerint a tésztát is, de mi hoztunk magunkkal, csak az most már elfogyott – mondta lapunknak délután fél négykor az orosházi Héjjas Béla. Az öttagú család nagyon szeret nyilvánosan főzni, a szentesi lecsófesztiválon is részt vesznek, szeretik az ilyen alkalmakat, mert jót sütni-főzni is jó, de kínálni és beszélgetni még jobb ilyenkor.
Náluk házi sárgabaracklekvár került a palacsintába. Másutt sütöttek káposztásat, grillen, a helybeli Pótári Tímea pedig zöld színű mandulásat és piros vérnarancsosat készített.

Majd minden konyha kiköltözött Derekegyház főutcájára. Amit megsütöttek, el is fogyott azonnal. Fotó: Tésik Attila
Majd minden konyha kiköltözött Derekegyház főutcájára. Amit megsütöttek, el is fogyott azonnal. Fotó: Tésik Attila

Nagyon lelkesek voltak a politikusok is; Szirbik Imre országgyűlési képviselő és Halmai László fideszes választókerületi elnök is eljött. Meglehet, sok minden máshogy történt volna velünk, ha a parlamentben a kezdetektől palacsintát osztogatnának.

Honnan az ötlet? – Nagyon szeretjük a palacsintát, végül is innen – felelte a kérdésre Szabó István polgármester. Közben elmagyarázta egy busszal érkező csoport vezetőjének, merre találnak árnyékos parkolót. Nehezen, de megtalálták, és nemcsak árnyék jutott nekik, hanem palacsinta is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencmillió forintnyi gabona égett le Szegvárnál

Szegvár - Szegvár mellett a koradélutáni órákban egy kombájn meghibásodása miatt lángra kapott a búzamező. Kilencmillió forintnyi gabona veszett oda. Tovább olvasom