Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Pamacs kutyát kétszer mérgezték meg, a cicát megkínozták

Szentes - Eddig szerencséje volt a szentesi Pamacs kutyának, túlélt két mérgezést. A család macskájára is nagyon haragudott valaki, megkínozták. A rendőrség szerint aki ilyet csinál, akár börtönben is végezheti.
– Azért szeretném ezt elmesélni, hogy se a mi állatainkkal, se máséval ne történjen többé ilyen. A kutyánkat, Pamacsot kétszer mérgezték meg, a macskánkat nagyon megverték. Az, hogy életben maradtak, csak a lelkiismeretes állatorvosnak és a család odaadásának köszönhető – panaszolta a szentesi Pulya Istvánné. A Burián utcai családi ház kis keverék házőrzője mindkét alkalommal a halál torkából menekült meg.

Bár nagyon élénk kis kutya, ha éppen nem tartózkodik valaki az udvaron, a történtek óta kénytelenek megkötni, nehogy valamelyik szomszéd udvaron át elszökjön, mutatta az asszony egyik lánya, Edina.
– Nem vagyok a lánc híve, de még egy mérgezést nem élne túl az állatorvos szerint. Mindkét alkalommal 10-12 napig tartott, mire úgy-ahogy magához tért. Két injekciót kapott, fecskendővel adtuk a tejet a szájába – emlékezett vissza az asszony. Később kiderült: nemcsak Pamacsra, hanem a család egyik macskájára is nagyon haragszik valaki. Eltűnt néhány napra, majd olyan állapotban vánszorgott elő, hogy szinte rá sem ismertek.

Pamacsról most csak ritkán merik levenni a láncot Edináék. Fotó: Králik Emese
Pamacsról most csak ritkán merik levenni a láncot Edináék. Fotó: Králik Emese

– Vér jött a szájából, az orrából, a lába úgy nézett ki, mintha sokáig össze lett volna kötve, az egyik körmét letépték. Nagyon megviselt lelkileg, hogy ilyen gonosz lehet egy ember egy élőlénnyel szemben. Felgyógyult szegény jószág, de nagyon aggódunk érte, hiszen a macskát nem lehet egy helyben tartani, oda megy, ahová akar – tárta szét a kezét. A motivációt elképzelni sem tudja, ha esetleg kárt csinált valahol valamelyik háziállatuk, azt sem így kellett volna elintézni, közölte. Beszélt az állatvédőkkel, ők azt javasolták: ilyen esetekben tegyen a rendőrségen feljelentést.

Megkérdeztük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szervét az ügyről. Azt írták: a büntető törvénykönyv kitér az állatkínzásra. Aki úgy bánik egy gerinces állattal – legyen az verés, kínzás, elhanyagolás, elhagyás –, hogy annak maradandó egészségkárosodása lesz, vagy elpusztul, az illető vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás az állatnak különös szenvedést okoz, vagy több állat maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szórakozóhelyek szabályozásáról kérték ki a szentesiek véleményét

A kocsmákkal kapcsolatos panaszokról többször írtunk. A fórumra a szórakozásra vágyók képviselői nem jöttek el, csak vendéglátósok és „kocsma közeli" lakosok. Tovább olvasom