Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Panaszkodnak a sárra a Rákóczi utcában

Szentes - Esős időben olyan sár van a szentesi Rákóczi utcában, hogy jobb, ha elkerülik a kerékpárosok – bosszankodnak a helyiek.
Korábban megírtuk: rekultiválják a régi szeméttelepet, egész nap teherautók járnak arra. A föld ezeknek a kerekeiről kerül az aszfaltra.

A Rákóczi utca a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez tartozik. A kommunikációs osztály vezetője, Pécsi Norbert Sándor arról tájékoztatott: a témáról az érvényben lévő jogszabályok egyértelműen rendelkeznek. – Aki beszennyezi az országos közutakat, vagy a közlekedés biztonságát bármilyen módon veszélyezteti, köteles a veszély elhárításáról gondoskodni. A járművezetőnek kötelező a földútról szilárd burkolatú útra hajtás előtt a járművéről letakarítani a rátapadt sarat. Ha ez valamilyen oknál fogva mégsem kivitelezhető azonnal, a közlekedőket jelzőtáblákkal tájékoztatnia kell a veszélyről. Ez sem mentesíti a szennyeződés eltakarítása alól. Társaságunk egyébként már többször jelezte a kivitelezőnek a sárfelhordás nyomainak eltüntetését. A fentiek értelmében a kivitelező vagy a beruházó feladata a sár folyamatos eltakarítása – közölte Pécsi Norbert Sándor.

Jön a sár. Az menjen csak a Rákóczi utcára, akinek muszáj. Fotó: Králik Emese
Jön a sár. Az menjen csak a Rákóczi utcára, akinek muszáj. Fotó: Králik Emese

Az utak tisztítása és állagának megóvása a beszállítást végző alvállalkozó szerződésben rögzített feladata, hívta fel a figyelmet a projektet koordináló DAREH konzorcium képviselője, Bognár László. – A kivitelező felszólította az alvállalkozót, hogy a csapadékos időjárásra való tekintettel megnövelt kapacitással gondoskodjon az érintett útszakasz folyamatos tisztántartásáról – közölte. Az alvállalkozóval nem beszélhettünk, nincs nyilatkozati joga, de láttuk: takarítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve húzódik a szentesi konyha pályáztatása

Decemberben volt egy éve, hogy a szentesi önkormányzat úgy határozott: bérbe adja a központi konyhát. Tovább olvasom