Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Papírtakarékosságra készül Szentes is

Szentes - Laptopvásárlást szorgalmaz Szentesen Demeter Attila képviselő. Azt indítványozza a testületnek, hogy a tiszteletdíjakból részletekben vonják le a készülék árát. Csongrádon és Vásárhelyen is erről döntöttek korábban, míg Szegeden az önkormányzat költségvetéséből fedezik a cechet.
A szentesi képviselő-testület minapi rendkívüli ülésén új pályázat benyújtásáról határoztak. Ha nyernek, a pénzből tréningeket szerveznek a polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények munkatársainak, a kommunikáció színvonalának emelése érdekében. Az ott szerzett ismeretek birtokában pedig a közszféra dolgozói az eddigieknél is alaposabb előterjesztéseket készítenek majd a döntéshozóknak.

– Mert rossz előkészítésből csak rossz döntés születhet – mondta az ülésen Demeter Attila MSZP-s helyhatósági képviselő, a jogi bizottság elnöke. Azt javasolta: szerezzenek be laptopot a képviselőknek, hogy elektronikus úton ők is be tudjanak kapcsolódni a döntések előkészítésébe.

Ötven kiló testületi anyag

A 21. században nem azon kellene gondolkodni, hogyan semmisítsük meg az iratanyagot – állítja Demeter Attila. Sztantics Csaba jegyző a minapi rendkívüli ülésen azt kérte a képviselőktől: jelezzék náluk, ha kérik az otthonukban már felhalmozódott testületi anyagok elszállítását. A hivatal gondoskodik majd azok összegyűjtéséről, szakszerű megsemmisítéséről. Demeter szerint ha áttérnének a laptopra, a papírral is takarékoskodnának. Egyébként csak nála több mint fél mázsa gyűlt össze. Szentesen a 24 tagú testületből eddig 7 képviselő kérte CD-n az előterjesztéseket, közülük 6-an nyomtatott változatban is.

Lapunk érdeklődésére elmondta az indítványozó: a képviselők tiszteletdíjának havonkénti mintegy ötezer forintos csökkentésével és annak járulékaival megteremthető az anyagi alapja a géppark megvásárlásának. Demeternek egyébként van laptopja és komputere is, ám azokat az irodájában használja munkaeszközként.

A képviselő azért is szorgalmazza a készülékek beszerzését, mert a lakossági fogadóórákon is jó szolgálatot tesznek. – Nem biztos, hogy mindenki bemegy a városházára érdeklődni – tette hozzá Demeter Attila. Szerinte a választott tisztségviselőknek is be kellene szerezniük laptopot, hogy ők se a hivatal eszközeit használják. Az önkormányzat legfeljebb megelőlegezné a polgármesterrel együtt 24 tagú testületnek az elektronikus berendezések árát mindaddig, amíg az illetményükből visszafizetik az összeget.

Csongrádon, Makón lesz, Szegeden és Vásárhelyen van

Csongrádon folyamatban van a laptopok beszerzése a képviselők tiszteletdíjából, részletekben, az önkormányzat pedig megelőlegezi az összeget. Makón szintén tervezik az elektronikus döntés-előkészítést. A szegedi városházán már két közgyűlésen használták a képviselők a laptopokat, amelyeket a költségvetésből vásároltak. A ciklus végén viszont le kell majd adniuk a gépet, amely az önkormányzaté. Vásárhelyen 2 éve épült ki a korszerű informatikai rendszer, ez hosszabb távon milliós megtakarítást eredményez. A laptopok árát a képviselők tiszteletdíjából vonták le.

Olvasóink írták

 • 3. gondolkodó 2008. július 20. 18:38
  „"szerezzenek be laptopot a képviselőknek, hogy elektronikus úton ők is be tudjanak kapcsolódni a döntések előkészítésébe"
  Hol van ebben Demeter elvtárs önálló gondolata? Utánozzuk Hódmezővásárhelyt?
  Eddig hogy vonták be a képviselőket egy döntés előkészítésébe? Sehogy?”
 • 2. xenon 2008. július 15. 15:43
  „az addig okés hogy nem használnak papirt,de ha elkezünk számolgatni akkor rájövünk hogy 1 középkategóriás pc annyi POWERT-t zabál mint 1 new autó alpajáraton.környzetkimélés OFF
  az meg hogy így mennyivel lesz rugalmasabb a munkájuk azt meglátjuk :)
  sok sikert
  és kevés kékhalált :)
  ui:a papír meg a toll sosem fog lefagyni”
 • 1. cobbler 2008. július 15. 08:40
  „Példamutatás környezettudatosságból, illetve egy lépés előre a hatékonyabb munkavégzés és információáramlás irányába”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a központi konyha Szentesen

Szentes - Elkezdődött a központi gyermekélelmezési konyha rekonstrukciója Szentesen. A 360 millió… Tovább olvasom