Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Parádéztak a gyerekek a szentesi főutcán

Órákig gyönyörködtek a szentesiek a gyerekek látványos menetében vasárnap délután, amikor a karneváli felvonulás hangulatát már megalapozta a Luther térnél a városi fúvósok hagyományos koncertje, Mihály Béla igazgató-karnagy vezetésével.
Tömegeket vonzott a fiatalok felvonulása. Fotó: Vidovics Ferenc
Órákig gyönyörködtek a szentesiek a gyerekek látványos menetében vasárnap délután, amikor a karneváli felvonulás hangulatát már megalapozta a Luther térnél a városi fúvósok hagyományos koncertje, Mihály Béla igazgató-karnagy vezetésével. A városban már tradíciója van, hogy a munka ünnepét megelőző napon a díszkútnál találkozik Szentes apraja és nagyja.

A Szentesi parádé elnevezésű menet résztvevői arra vállalkoztak, hogy megmutatják a lakóhelyük hozományát, vagyis azokat az értékeket, amik öregbítik a település hírnevét. Megint kitett magáért Bocskay István, a programsorozat ceremóniamestere, aki kulturáltan buzdította tapsra a közönséget. Az óvodások, iskolások nagyon sokat gyakoroltak pedagógusaikkal azért, hogy emlékezetes perceket szerezzenek a szentesieknek. Ám jöttek vidékről is vendégek, ami úgy derült ki: három önként jelentkezőt kért a felvonulást konferáló Bocskay, aki nem árulta el, mi lesz a feladat.

Balatonalmádiból érkezett egy hölgy, aki tagja lett a zsűrinek. Két társával együtt ők döntöttek a fődíj sorsáról: az Apostol együttes koncertjének elején melyik felvonuló csoport nevét mondja be a mikrofonba Szirbik Imre polgármester. A tömeg felhőtlen szórakozása mindenesetre azoknak volt köszönhető, akik hetek óta tették a dolgukat a tiszai gátakon; őket is megtapsolta a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fábiánban pattognak a lópatkók mától

Ma délelőtt 11 órakor az egyes és kettes fogatok díjhajtásával kezdődik a nemzetközi fogathajtó… Tovább olvasom