Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Parkerdő: jövő héten költöznek az első lakók

Szentes - Felavatták a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthont tegnap Szentesen. A száz idős elhelyezését biztosító szociális létesítménybe az első huszonnyolc lakó hétfőn költözik be.
Tíz évvel ezelőtt álmodták meg, tegnap délelőtt pedig felavatták a szentesi ligetben a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthont. A létesítmény bejáratánál a nemzetiszín szalagot Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára és Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő vágta át.

A másfél év alatt felépített, 1 milliárd 77 millió forintba kerülő, 4588 négyzetméteres otthon az ünnepségen kapta meg a működési engedélyét. Az állam a beruházást 916 millió forinttal támogatta, a szentesi önkormányzat önerőként kicsit több mint 160 millió forintot biztosított. A kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljáráson győztes vásárhelyi Bodrogi Bau Kft. végezte.

A vendégeket köszöntő Bolyánné Szamosközi Gabriella intézményvezető hangsúlyozta: az új otthonnak köszönhetően a szociális háló immár teljes a városban. Korózs Lajos államtitkár beszédében úgy fogalmazott: jó helyre kerültek, jó ügyet szolgálnak az adóforintok. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szociálpolitikának a megszorítások ellenére is van, s mindig lesz helye a politikában.

Az otthon új lakói. Jobbról özv. Kozák Flóriánné, aki a Parkerdőben él. Fotó: Tésik Attila
Az otthon új lakói. Jobbról özv. Kozák Flóriánné, aki a Parkerdőben él.
Fotó: Tésik Attila

Szirbik Imre polgármester azt hangsúlyozta, hogy a város és az ország fogott össze, hogy megépülhessen az 54 új munkahelyet is jelentő otthon, bő tíz évvel azután, hogy az önkormányzat rájött arra, hiányos a helyi szociális háló. Idén tavasszal a város támogatásával készült el a református idősek otthona a Kiss Bálint utcában, ahol ötven idős kaphat ellátást. A Kurca-parti új létesítménybe pedig száz nyugdíjas költözik.

Az otthon építésének történetét Agócs Lászlóné egészségügyi referens osztotta meg a vendégekkel, az intézményt pedig Bolyánné Szamosközi Gabriella mutatta be az érdeklődőknek.

Posztumusz elismerés

A Szentes Városért emlékérmet kapta meg az ünnepségen posztumusz Sipos Ferenc főorvos, aki orvosi hivatása mellett jelentős közéleti szerepet is vállalt, s önkormányzati képviselőként megálmodta a végül róla elnevezett új idősek otthonát. A díjat özvegye, Illyés Mariann orvos vette át.

Olvasóink írták

  • 1. janesz51 2008. november 16. 18:41
    „nagyon szép kezdeményezés, gratulálok”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpáros szlalom a szentesi laktanyánál

Szentes - Igencsak megnehezíti a közlekedést a szentesi laktanya mellett az, hogy a másik oldalon… Tovább olvasom