Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Parkolópályán a szentesi orvosi ügyelet

Szentes - Vállalkozásra kellene bízni, merült fel ősszel. De mi történt azóta?
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
Orvosi ügyelet Szeged, fogorvosi ügyelet Szeged, gyógyszertári ügyelet Szeged
A képviselő-testület tagja, Chomiak Waldemar – maga is orvos, a testületben az egészségügyi bizottság elnöke – ősszel vetette fel, hogy az ügyeletet a város és a közreműködő mentőszolgálat helyett vállalkozásra kellene bízni. Az egyik döntő érv az volt, hogy az orvosok rendkívül alacsony óradíjat kapnak kézhez. Többször terítéken volt a kérdés, testületi üléseken is vitáztak róla, január végén úgy döntöttek, hogy nyílt pályázatot írnak ki az ügyelet ellátására. Úgy tűnt, sínen van a dolog.

A napokban ismét összeült a képviselő-testület, az ügyelettel kapcsolatban meglepő mondatok hangzottak el, a reakciókból úgy tűnt: a jelenlévők jó része nem tudott arról, hogy közben változott a dolgok állása. Okafogyottá vált az orvosi ügyelet közbeszereztetése – jegyezte meg a jogi bizottság elnöke, Demeter Attila. Később Szirbik Imre polgármester ehhez annyit fűzött hozzá: ő úgy hallotta, hogy az előterjesztő szóban visszavonta a javaslatát. Chomiak képviselő az ülésen nem indokolta a történteket. Annyit sikerült az ügyről megtudni, hogy mint előterjesztőnek, joga van visszavonni korábbi javaslatát, a testületnek viszont később joga van megkérdezni, hogy mi az oka. Azt is hallottuk: mivel az ügyben testületi határozat született, a folyamatot leállítani is csak határozattal lehet.

Chomiak Waldemar érdeklődésünkre úgy reagált: nem vált okafogyottá, csupán elhamarkodott lenne a pályázat kiírása. A korábban a képviselő-testület által elfogadott határozattételi és ajánlattételi javaslatot át kell gondolni, pontosítani és részletezni kell azt az orvosi és ápolási kritériumoknak megfelelően. Ehhez a létrehozott hatfős – orvosokból és jogászokból álló – bírálóbizottságnak össze kell ülni, hogy mindenre kiterjedő pályázatot írhassanak ki. Optimális esetben a város vezetése ennek a grémiumnak a szakmai érveken alapuló javaslata alapján döntene a végeredményről. Hozzátette: az ügy másik vonatkozása, hogy meg kellene vizsgálni a már régóta fennálló szerződést, hiszen időközben az egészségügyben jogszabályi, szakmai protokollbeli és – való igaz – bérezési változások is történtek. Mindenkinek az a célja, hogy a város és a kistérség lakossága a legszakszerűbb ellátást kapja, és zökkenőmentes legyen az orvosi ügyelet, jelentette ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komáromi vitára hívja Farkast

A térség mezőgazdaságának jövőjéről, a heteken belül életbe lépő új földtörvényről szeretett volna egyeztetni a választókerület fideszes országgyűlés képviselőjével. Tovább olvasom