Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Parkolószelvényt vásárolhatnak a vállalkozók

Szentes - Már parkolószelvényt is lehet vásárolni Szentesen, igaz, csak a vállalkozóknak. Augusztus második hetében bővül a Kurca-parti város fizetőparkolóinak száma.
Augusztus második hetében bővül a fizetős parkolási zóna Szentesen. A helyi rendelet eredetileg július 20-át jelölte meg, a parkolóórák közbeszerzésének csúszása miatt azonban az időpontot eltolták. A parkolóövezet bővítése miatt 2 újabb ellenőr lép majd munkába. A jövőben – ahogy azt korábban megírtuk – ingyenes parkolóbérletek is lesznek, ezeket a parkolási övezetben lakók igényelhetik 500 forintos kezelési költség ellenében, lakásonként egy gépjárműre. Fontos tudni, hogy a Kossuth és az Ady Endre utcára nem lehet majd kedvezményes bérletet igényelni.

– Az elmúlt időszakban több Kurca-parti kereskedő, bolttulajdonos és vállalkozó kereste meg a városellátó intézményt, hogy számukra lehetne-e parkolószelvényt rendszeresíteni. Ezzel ugyanis időt takarítanának meg, nem kellene a távoli parkolóautomatához rohangálniuk, hiszen sokszor csak néhány perce ugranak be valahova, ráadásul naponta akár többször is – tudtuk meg Bujdosó Károlytól, a polgármesteri hivatal felelősétől. – A képviselő-testület úgy döntött, a meglévő órás rendszert a vállalkozók számára kibővíti, így ők a gyorsabb napi ügyintézés érdekében vásárolhatnak parkolószelvényt.

A jegyet pontosan úgy kell használni, mint a szegedi parkolásban rendszeresítettet: a parkolóhely elfoglalásakor ki kell tépni az érkezés hónapját, napját, óráját, percét jelző korongokat. A szelvényt pedig jól láthatóan és ellenőrizhetően a műszerfal tetejére kell helyezni. A parkolószelvény a város összes fizetőparkolójában érvényes.

Bujdosó Károly elmondta, a jegy 40 forintba kerül, amely tulajdonosát fél óra parkolásra jogosítja fel. A szelvényt csak a városellátó intézmény irodájában lehet megvásárolni.

Olvasóink írták

 • 4. Power 2009. augusztus 09. 12:23
  „3. hozzászólás KovácsPistike 2009.08.09. 10:43
  Szlovákiában két alkotmánybírósági döntés és egy törvénymódosítás alapján 2007 év végétől TILOS PARKOLÁSI DÍJAT SZEDNI közterületen.
  A parkolási díjakat azért minősítették alkotmányellenesnek, mert nincsen mögötte ellenszolgáltatás, elsősorban a járművek őrzése.
  A szlovák alkotmánybírák úgy foglaltak állást, hogy az önkormányzatok csak kétféleképpen juthatnak jövedelemhez a polgáraiktól, illetékek és adók útján, ám az illetékekért ellenszolgáltatást kell nyújtani.
  Az önkormányzatok közül többen úgy próbáltak kibújni az alkotmánybírósági döntés végrehajtása alól, hogy a parkolódíjat a helyi adók közé sorolták be. Ezt a rést azonban egy 2007 évi törvénymódosítással betömték, így 2007. decembertől nem szerepelhet a parkolási díj a helyi adók között, vagyis a szlovák településeken immár nem lehet parkolási díjat fizettetni ellenszolgáltatás nélkül.
  Magyarországon valóban csak pénzbehajtás történik ez ügyben.”
 • 3. KovácsPistike 2009. augusztus 09. 10:43
  „Szolgáltatás hiányában csak pénzbeszedés az egész parkolási rendszer. Egy következmények nélküli országban pofátlanul mindent meg lehet tenni az állampolgárral, már az sem számít ha az erkölcstelen, etikátlan, vagy jogsértő. Nálunk a faluban még nem voltak ilyen "óhajok", de várjuk ki a végét.”
 • 2. PinkPanther 2009. augusztus 08. 22:07
  „Őszintén kívánom, hogy az elképzelések szerint induljon és üzemeljen az egész parkolási rendszer szentesen! Ha jobban belegondol valaki, ezt az egyszerűnek tűnő óhajt nem is egyszerű dolog teljesíteni. Még kielégítő szinten sem!”
 • 1. Power 2009. augusztus 07. 20:30
  „"ingyenes parkolóbérletek is lesznek, ezeket a parkolási övezetben lakók igényelhetik 500 forintos kezelési költség ellenében"
  Értéket nem tudunk teremteni, munkahelyet is csak szolgáltatásokkal. Bár a parkolási díj ellenében semmilyen szolgáltatást nem nyújtanak, még a gépkocsit sem őrzik.... a helyben lakóknak ingyenesen 500 forintért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halál a Tisza-hídon

Szentes - Munkatársával ment át a Körös-torokba szórakozni Farkas Péter, aki vasárnapra virradóra biciklijével egy munkagödörbe esett a Tisza-hídon. Tovább olvasom