Délmagyar logó

2016. 10. 01. szombat - Malvin 11°C | 24°C

Patika fölé költözik a szentesi rádió

Szentes - A Petőfi Szálló felújítása miatt költöznie kell a Rádió Szentesnek is. A régi stúdiót bontják, az új szerkesztőséget most alakítják ki. A rádió a városi hetilappal együtt a fehér ház emeletére költözik. Az új szerkesztőség kialakításához hozzájárult a Petőfit felújító cég is, 2,5 millió forinttal.
A Petőfi Szálló felújítása miatt kénytelen költözni a Rádió Szentes. A jelenlegi stúdió ugyanis a hotel épületének közvetlen szomszédságában van, meglehetősen leromlott állapotban. A város önkormányzata döntött úgy, hogy a közszolgálati rádió szerkesztősége költözzön el a fehér ház emeletére, ahol egy szintén önkormányzati tulajdonban lévő irodahelyiséget alakítanak ki erre a célra. A régi stúdióban az üvegfalakat már kiszedték és több számítógépet előkészítettek a pakoláshoz, az új stúdiót azonban még most alakítják ki. A szerkesztőség tagjai úgy érzik, nagy a felfordulás, de eddig minden gördülékenyen halad – az adás ugyanúgy megy, mint rendes hétköznapokon.

Besenyei Gábor stúdióvezető: a hónap végéig el kell költözni a fehér házba.
Fotó: Blahó Gabriella

A csapatnak minden munkaeszközzel együtt legkésőbb február 1-jéig kell elhagyni a stúdiót – közölte Besenyei Gábor stúdióvezető. A vezetékek egy részét ki fogják dobni, a tizenkét éves kábelek mérete és minősége nem lesz megfelelő az új helyen. Közben vásároltak egy úgynevezett „rackszekrényt", amely alkalmas a munkához szükséges holmik tárolására. Az önkormányzat összesen nyolcmillió forintot áldozott erre a célra. Az új stúdió a város tulajdona, melyet térítésmentesen bérel a rádió, a rezsit természetesen fizeti. A város központjában lévő felújított ingatlan értéke emelkedett: korszerűsítették a fűtésrendszert, négy rétegű hangszigeteléssel látták el a falakat, új padlózat és nyílászárók kerültek az épületre, a kilátás egyenesen a főtérre nyílik. A belső tér megfelelő kialakítását a Petőfi Szálló felújítását végző Pendola Kft. 2,5 millió forinttal támogatta.

A költözés hozadékának köszönhetően a Rádió Szentes alapvetően megújul, a csapat számára kedvezőbb lehetőségek adódnak a munkához. Ennek mindannyian örülnek, hiszen kellemesebb körülmények között dolgoznak a patika feletti stúdióban. Besenyei reményei szerint a rádió hallgatói szinte semmit nem vesznek észre a költözésből: az adás folyamatos lesz. Az átállás pillanataiban adódhat egy-két perc szünet, a huszonnégy órás sugárzás során remélhetőleg ez nem lesz zavaró. A pénteki testületi ülést még a régi helyről, ideiglenes technikával közvetítik, a következő hónapban azonban ez már biztosan másképp lesz.

A városi hetilap inkább helyben maradna

A rádió jelenlegi alapterülete 134 négyzetméter, a Kossuth téri ingatlanban viszont mindössze 110 négyzetméter az a terület, melyen elvileg osztoznia kellene a rádiónak és a városi hetilapnak. Az újság megbízott felelős szerkesztője közölte: ha mindenképpen muszáj menniük jelenlegi helyükről, átköltöznek, de nem szívesen. Lovas József szerint idős olvasóik számára egyértelműen hátrányt jelent az a tény, hogy a számukra kialakított új szerkesztőség az emeleten van. Az önkormányzat szándékai szerint médiaközpont jön létre a Panoráma társasház első szintjén: itt kapott helyet korábban a Civil Tv, jön a rádió és az újság.

Olvasóink írták

  • 1. tatus 2008. február 28. 19:31
    „minek?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fábiáni Kinizsi: újabb száz tanút hallgatnak ki

Fábiánsebestyén - Tavaly augusztus óta folyik a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél történtekkel… Tovább olvasom