Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Pávatollból farsangi smink

Szegvár - Egy volt tanítványom nagymamája a saját pávafarmjukon gyűjtött jó néhány gyönyörű tollat. Biztos voltam abban, hogy ezekkel valamit kezdenem kell - árulta el a Szegváron élő sminkmester, Gila Olga.
 Őt korábban lapunk A hét embere című rovatában mutattuk be. A munkái hazánkban és más országokban is ismertek, gyakran kérik fel magazinok, hogy alkalmi sminket, rendhagyó fejdíszt készítsen.
Pávatoll ihlette a farsangi alkotást. Fotó: Bódi Piroska

– Mindig új ötleteken jár az agyam, néha hónapokkal előre gondolkodom. Igyekszem minden alapanyagot felhasználni. A pávatoll nem áll el sokáig, tönkremegy, minél hamarabb új életet kell bele lehelni. Ezek miatt a ragyogó színek miatt mi másra gondolhattam volna, mint a közeledő farsangra. Sarusi Fanni volt a modellem, az ő közreműködésével kelt új életre az anyag. Vigyázni kellett a színekkel, ha mellényúlok, egyetlen tévedés is agyoncsapja az alkotást. A lila rúzs véletlenszerű választás volt. Bár ez lett a 2018-as év trendszíne, egyszerűen úgy éreztem, ez passzol a pávatoll és a smink világához – magyarázta.

Olga az úgynevezett paverpol technikával készíti a fejdíszeket. Ez egy ragasztóhoz hasonlító anyag, például textíliát itathatunk át vele. Száradás után tökéletesen megszilárdul, így kisebb szobrokat, képeket, de akár a sminkekhez illő kiegészítőket is lehet belőlük alkotni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesen járt Vona Gábor

A Jobbik elnöke egy decemberre ígért, de akkor hivatalos teendők miatt elmaradt látogatást pótolt. Tovább olvasom