Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Pedagógiai díjat kapott a szentesi igazgató

A Tiszántúli Református Egyházkerület egyik legnagyobb elismerését, a Pedagógiai Díjat kapta meg munkájáért Karikó-Tóth Tibor, a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatója. A díj az évek során végzett magas színvonalú pedagógiai munka és a református hagyományok őrzésének elismerése.
A díj a református köznevelés területén végzett magas színvonalú, kiemelkedően eredményes munka, valamint a református hagyományok és értékek megőrzésének, továbbvitelének érdekében huzamos időn át kifejtett tevékenység elismerése.

Karikó-Tóth Tibor laudációja során elhangzott, iskolájában szakmailag kiemelkedő tantestületet alakított ki, vezetése alatt nagyszerű pedagógiai műhelyek jöttek létre, valamint sikeresen oldotta meg az átmenet nehézségeit az állami iskolából egyházi intézménnyé válás során. A Kiss Bálint Református Általános Iskola Szentes város egyik legvonzóbb és legkorszerűbben felszerelt intézménye lett, amelyet magas színvonalú oktató-nevelő munka jellemez.
Az igazgató emellett a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközségben éveken át vállalt presbiteri és gondnoki szolgálatot, munkája mellett tevékenyen részt vesz Szentes város kulturális életében. Évek óta tagja a városi Bárdos Lajos kórusnak, és az iskola pedagóguskórusának, filmklubot vezet a városi könyvtárban.

Kiemelkedő munkájuk elismeréseként a Tiszántúli Református Egyházkerület Pedagógiai Díja elismerést idén Karikó-Tóth Tibor mellett Ember Sándor, a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola igazgatója és Győri János, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona tanára vehette át.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs önálló orvosi ügyelet Nagymágocson - Újraélesztési tanfolyamot szerveznek

Újraélesztési tanfolyamot szervez a nagymágocsiaknak az önkormányzat. Egy átutazóban lévő férfi halála mutatott rá, fontos, hogy mindenki tudja, mit kell ilyen esetben tenni. Tovább olvasom