Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Pedagógusbarát az önkormányzat

Az országban csak a szentesi önkormányzat kapta meg az idén az Eötvös József nevét viselő plakettet, amely a Pedagógusok Szakszervezetének legrangosabb kitüntetése.
Eötvös József-emlékplakettet kapott a szentesi önkormányzat a Pedagógusok Szakszervezetétől. Ennek a megyei és egyben a városi titkára, Elek Sándor lapunk érdeklődésére elmondta: minden évben három helyhatóságnak adományozzák ezt az elismerést. A díjat egyébként az országos vezetőségük alapította, és az idén még csak a szentesi önkormányzatnak ítélték oda. Valójában azért kapta a plakettet a város, mert a vezetői fontosnak tartják a szakszervezetekkel az érdekegyeztető tárgyalásokat a lényegi döntések meghozatala előtt. Ilyen téma például az önkormányzat költségvetése, amely érintheti a közszférában a létszámcsökkentést is.

A Pedagógusok Szakszervezetének 320 tagja van Szentesen, ám a titkár elmondása szerint nemcsak az ő érdekeiket képviselik, hanem az oktatási intézmények valamennyi dolgozója ügyes-bajos dolgaira figyelnek. Elek Sándor, aki felterjesztette az önkormányzatot a szakszervezetük kitüntetésére, lapunk azon kérdésére, mire a legbüszkébb az érdekképviseleti tevékenysége során, azt válaszolta: Szentesen is volt korábban a közintézményekben elbocsátási hullám, és annak örült nagyon, amikor néhány állást sikerült megmenteni.

Egyébként pedig az ő kezdeményezésére alakították meg annak idején az érdekegyeztető tanácsot, amely azóta is működik Elek Sándor és Oltyán Lajos társelnökletével. Az önkormányzattal különben is jó a szakszervezet kapcsolata, hiszen közös rendezvényeik is vannak. Ilyen például az alkotó pedagógusok Rejtelmek, ha zengenek című programsorozata vagy a hagyományos pedagógusnapi ünnepség, kitüntetések átadásával és fogadással egybekötve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarvason hódítottak a csikós kislányok

Szerencsésen hazaérkezett tegnap a Csongrád megyei lovasok szekérkaravánja, amely jól szerepelt a… Tovább olvasom