Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Példakép lett a szentesi Magyar József

Szentes - A világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó cégétől, az Ernst and Youngtól kapott elismerést Magyar József. A szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója a Hotel Intercontinentalban megrendezett gálaesten vette át Az év példaképe 2007 elnevezésű különdíjat.
A világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalata, az Ernst and Young 1986-ban alapította az Egyesült Államokban Az év üzletembere nevű díjakat, amelyeket hazánkban ötödik alkalommal adtak át. A budapesti Hotel Intercontinental dísztermében megtartott minapi gálaesten négy kategóriában hirdették ki a független bírálóbizottság döntését. Lapunk úgy tudja, hogy a díjakra – Az év üzletembere, A merész újító, A jövő ígérete, A példakép – összesen hatvan jelölt volt. Az ítészek határozata alapján A példakép különdíj birtokosa Magyar József, a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója lett.

Magyar József: Ezután még jobban odafigyelek a Hungeritnél az ügyek intézésére Fotó: Tésik Attila

A díjazott élelmiszer-ipari vállalkozása 1600 dolgozónak ad megélhetést. Csongrád megyében a hasonló profilú cégek között a Hungerit az évszázados múltú Pick után a második legnagyobb, annak ellenére, hogy 1990-ben jött létre az akkori baromfi-feldolgozó vállalat telepén. A bírálóbizottság a díj odaítélésekor nemcsak a szentesi gyár eredményességét vette figyelembe, hanem a vezérigazgató által képviselt klasszikus vállalkozói értékeket, a stratégiai és innovatív szemléletét, valamint a kockázatvállalási hajlandóságát is. Az ítészek úgy indokolták döntésüket: Magyar József 37 év munkájával társadalmi és gazdasági rendszereken átnyúlva építette fel Magyarország egyik legsikeresebb élelmiszer-ipari vállalkozását anélkül, hogy a szektor sajátosságaival ellentétben valaha is állami mentőövért folyamodott volna. Havas István, az Ernst and Young magyarországi vezérigazgatója a díjátadó ünnepségen úgy fogalmazott, hogy „minden országnak szüksége van olyan példaképekre, akikre őszintén felnézhetünk. Példájuk minden magyar cégvezető számára követendő."

Ezek a mondatok meghatották Magyar Józsefet, aki lapunk érdeklődésére elmondta, hogy nagyon boldog. Bevallása szerint annyira meglepődött, hogy nem jutott szóhoz. Egyébként ő nem akart pályázni, de az Ernst and Young illetékesei javasolták, hogy nevezzen be. A munkatársai kitöltötték a kérdőíveket, és ezzel a vezérigazgató lezárta az ügyet. Viccesen említette: bizonyára azért kapta A példakép nevű különdíjat, mert A jövő ígérete kategóriába – életkoránál fogva – már nem fért bele. A számára megítélt elismerést egyébként bármilyen kitüntetésnél nagyobbnak tartja. Azt mondta: a jövőben még jobban oda kell figyelnie az ügyek intézésére, hogy amit kapott, érvényes legyen rá.

Olvasóink írták

 • 6. deak zsigmond 2008. március 31. 16:56
  „Nem akarom forszirozni,vagy mint a békát a biologia órán boncolgatni a témát,de lenne egy utolsó hozzászolásom.Annó a rendszer váltás idején,és nem sokkal utána mind erdőben a tapló szaporodtak a milliárdosok.Senki de senki nem kérdezte vajon honnan van a sok dohány.Az emberek elhitték a fedősztorikatAz én nagyapám 45 év munkavizony útán 3800 forinttal ment nyugdijba,első és utolsó munkahelye a MÁV volt.Érdekes,hogy nem lett belölle milliárdos.Talán azért mert öt gyerek mellet lehet ,hogy rosszul sporolt.Nem vagyok irigy,de gyerek sem,ha nem az állami vagyont hordták szét akkor mit ?.”
 • 5. deák zsigmond 2008. február 25. 10:10
  „Nagyon szép,de nem csak az ő teljesitménye áll e sikerek mögött.Az viszont nem tetszik,ahogy ad az ott dolgozó emberek család tagjainak.Engem a volt gentri világra emlékeztet egy kicsit.De talán ép ez a lényege,hogy kiemelje saját egóját.”
 • 4. Bondzsovi 2008. február 03. 22:48
  „Én gratulálok neki”
 • 3. Pötyi 2008. január 31. 19:13
  „Szánalmas munkabérek mellett nem vett fel állami támogatást?! Már ezt is díjazzák!”
 • 2. szkeptikus 2008. január 31. 14:26
  „Na de legalább ő megcsinálta, míg mások elkúrták!
  Nekem se a szívem csücske de inkább 10 Józsi bácsi, mint 1 politikus! Ő legalább etet minket, még ha nem is hízunk tőle, az utóbbiak viszont mindent megtesznek, hogy mihamarabb éhendögöljünk!
  Gratulálok!”
 • 1. gipsz 2008. január 31. 10:47
  „Sok minimálbérből élő hungerites húzza élete végéig, a munkája során izületessé, és reumássá váló végtagjait, hogy magyarÚr "példaképpé" válhasson.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesért emlékérmet kap Badár Sándor és Szőke András

Szentes - Badár Sándor és Szőke András színésznek Szentes városért elnevezésű emlékérmet… Tovább olvasom