Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Pénz nélkül is elindulhat a cserebere vásárba

Szentes - Csak a rosszidő tehet keresztbe a szombaton egy órakor kezdődő Kossuth téri cserebere vásárnak, ahol 10-12 nagy piaci megrakott asztallal, helyi kézművesekkel, zenészekkel, palacsintaevéssel találkozhatnak a cserére érett, megunt használati tárgyaikat felsorakoztató szentesiek.
Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
 
Másfél hónapos szervezés előzte meg az április 13-i szentesi cserebere vásárt, melynek célja a családias hangulat, kellemes zene és csemegézés megteremtése melletti „tárgyvadászat". Ha nászajándékba túl sok pohárkészlet érkezett, vagy nem fér el otthon a sok cserepes virág, délután egy órától öt óráig gazdát cserélhetnek a megunt, felesleges, de jó minőségű használati tárgyak - tudtuk meg Csányiné Bakró-Nagy Vera aljegyzőtől, aki hangsúlyozta, nem bolhapiacot akar a Kossuth térre, hanem egy igényes délutáni kikapcsolódást, ahol az emberek kellemes zeneszó mellett tudnak beszélgetni, nézelődni, tárgyakat cserélni - pénz nélkül. Helypénzt sem kell fizetni a portékásoknak, akik sem ruhát, sem műszaki cikket, élelmiszert, élőállatot nem cserélhetnek egymással.

A térzenét a Zenebarátok Egyesülete, a Tücsök Zenekar, a Fly együttes és a Pengető Citerazenekar szolgáltatja. Amatőr helyi kézművesek, festők, foltvarrók, hímzők is érkeznek a térre, ahová palacsintakóstolással és aszfaltra rajzolással is csábítják a családokat.

Ideális időtöltésnek tűnhet a délután, hiszen az idelátogatók megtömhetik a hasukat, zenét hallgathatnak, legeltethetik a szemüket a színes kavalkádon, és még pénzre sem lesz szükségük egy- egy tárgy megszerzéséhez. Elég, ha a hónuk alá csapnak egy-egy régi lemezt vagy kazettát, társasjátékot és indulhat a család mulatni!

Olvasóink írták

  • 3. szbarat 2013. április 14. 12:52
    „Minek kell ez a hülyeség? Semmi értelme nincs.”
  • 2. nanenáné 2013. április 11. 22:14
    „Minek nézgelődjek, ha megvenni nem tudom ami megtetszik ? Nem tudom előre egyáltalán mibe botlok bele, és mi garantálja, hogy a gazdája az én felesleges holmimra cserélné ?”
  • 1. nie 2013. április 11. 14:44
    „Egy jó bolhapiac sem ártana, sok országban jól működik, zeneszó nélkül is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várkonyi Katalin kiszállt a kórházi mókuskerékből

Várkonyi Katalin nem ment el a meghallgatásra, így ketten versenyeznek a szentesi kórház főigazgatói posztjáért. Tovább olvasom