Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Pénzdíj jár a nyomravezetőnek

Szentes - Százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki segít kézrekeríteni a szentesi ötvösbolt kirablóit.
Két ismeretlen férfi rabolt ki egy ötvösboltot egy fegyverutánzattal Szentes belvárosában 2013. január 11-én délután. A támadók megkötözték az alkalmazottat, majd elmenekültek a zsákmánnyal. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást.

A támadók a bűncselekmény elkövetése során eltulajdonítottak három darab nagyobb értékkel bíró arany köves gyűrűt.
A támadók a bűncselekmény elkövetése során eltulajdonítottak három darab nagyobb értékkel bíró arany köves gyűrűt.

A bűncselekményt elkövető két személy leírása:
- 20-25 év körüli, kb. 170 cm magas, erősebb testalkatú, sötét színű kötött sapkát, kabátot és nadrágot viselő férfi.
- 20-25 év körüli, 175 cm magas, vékonyabb testalkatú, sötét színű sapkát és dzsekit viselő férfi, akinek a kabátja hátsó részén, a vállainál két oldalon függőlegesen lefutó sárga díszítő csík volt látható.

Az elkövetők az eltulajdonított ékszereket egy fekete színű sporttáskába pakolva távoztak a helyszínről. A támadók a bűncselekmény elkövetése során eltulajdonítottak három darab nagyobb értékkel bíró arany köves gyűrűt és egy pár köves fülbevalót. Aki a bűncselekmény elkövetőiről, vagy a csatolt fényképeken látható gyűrűkről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnüldözési Alosztályán, vagy hívja a 112-es segélyhívószámot.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 100.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövetők azonosíthatók, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasok vs. gyerekek: utasok a buszon

Nemrégiben busszal utaztam Nagytőkére. Amikor begördült a busz a kocsiállásra, a tanulók majd elsodortak bennünket, úgy tódultak a buszra - írja olvasónk. Tovább olvasom