Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Pénzügyekre tanít a Budapesti Értéktőzsde

Szeged - Hazánkban közel 100 ezren rendszeresen foglalkoznak pénzügyi befektetésekkel Mohai György, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója szerint. Úgy látja: az emberek megértették, hosszú távon az egyetlen megoldás az öngondoskodás. A BÉT ingyenes tanfolyammal segít eligazodni a pénzügyekben – hétfőn Szegeden.
Az értékpapírtípusokkal, a hozam és kockázat kapcsolatával, a tőzsdei kereskedés mikéntjével is megismerkedhet az, aki részt vesz a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) ingyenes tanfolyamán.

A magyar tőkepiac kulcsszereplője, a nyilvánosan kibocsátott értékpapírok hivatalos kereskedési helye 2003 óta szervez ingyenes programokat országszerte. Szegedre hétfőn érkeznek a BÉT és az Erste Befektetési Zrt. szakértő kollégái: 17 órától a gazdaságtudományi kar aulájában rendezik sok gyakorlati példával tarkított, két és fél órás előadásukat (előzetes regisztráció a www.bet.hu oldalon).

Miért fontos a BÉT-nek, hogy mind többen értsenek a pénzügyekhez? – Nem az a cél, hogy mindenki egyéni befektető legyen, hiszen sokak számára a kollektív befektetési formák (például befektetési alapok) jelentik az ideális megoldást. Szeretnénk, azonban ha minél többen megismernék a tőkepiac működését, mert felelős pénzügyi döntést csak így lehet hozni – vallja Mohai György vezérigazgató.

– Az egész pénzügyi kultúra sokat változott Magyarországon az utóbbi években. Az emberek rájöttek: az egyetlen megoldás az öngondoskodás. Egyre többen takarékoskodnak, tesznek félre – ezt az összeget pedig be akarják fektetni. A gazdasági válság meghozta ehhez a kedvet: a magyar részvények árai mélypontra zuhantak, ezrével jelentek meg az új magánbefektetők – tájékoztatott. A hazai magánszemélyek ráadásul kisebb cégek részvényeit is szívesen vásárolják.

Mohai György becslése szerint 80–100 ezren rendszeresen foglalkoznak hazánkban befektetésekkel. Tavaly több mint kétezer ember hallgatta meg a BÉT előadásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mellkason akarta döfni magát - a rendőrség közbelépett

Öngyilkosságot akadályoztak meg a szentesi rendőrök pénteken délelőtt a városban. Tovább olvasom