Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Pert nyertek a kizárt vadászok

Fábiánsebestyén - Megsemmisítette a Szegedi Városi Bíróság a Fábiánsebestyéni Önkormányzati Vadásztársaságnak azt a határozatát, amellyel kizárta tagjainak sorából Drubina Andrást és 13 társát.
A kizáró határozat a bíró szerint formailag volt hibás: a társaságnak – alapszabálya szerint – nincs intézőbizottsága. Tehát ilyen nevű testület nem is zárhat ki senkit a tagok sorából. A március 28-án született ítélet nem jogerős.

A fábiáni vadászok belső konfliktusáról lapunk is beszámolt. A társaság elnöke, Kós György polgármester és a tagság nagyobbik fele 2009 márciusa óta áll szemben egymással. Elhúzódó pénzügyi elszámolási viták állnak a háttérben, és egy személyi konfliktus. Ez a 14 vadász állítja, 2009-ben a tavaszi közgyűlésen leköszönt az elnöki tisztről Kós György. Ő viszont azt mondja, nem mondott le, továbbra is vezető, és támogatói is vannak.

A vadászat e szembenállás ellenére is folyt egy ideig, úgy, hogy a többségnél volt az ezt lehetővé tévő hivatalos beírókönyv. A házipénztárt használva ők gazdálkodtak is, bevételeik, kiadásaik voltak. E 14-ek ellen számos feljelentés érkezett engedély nélküli fegyver- és lőszertartás, vadhússal való üzérkedés gyanújával. A rendőrségi vizsgálatok és házkutatások során azonban nem találtak szabálytalanságot. Egyiküknek elmeorvosi vizsgálatra is el kellett mennie, szintén egy feljelentésnek köszönhetően. Aztán megszületett a kizárásukról szóló határozat.

E döntésről most első fokon ítéletet mondott a bíróság, de vadászni már jó ideje nem tudnak az érintettek. A rendőrség az egyik legutóbbi házkutatás után ugyanis az egyikük – Uram Zsolt hivatásos vadász – lakásáról elvitt beíró könyvet Kós Györgynek, az elnöknek adta át.

Olvasóink írták

  • 1. biro105 2012. április 05. 13:54
    „MIT látnak szemeim pert nyertek a vadászok a Fábiáni isten ellen formai hibák miatt.Nem sok esze lehetett a kizárási irat megalkotójának.Plágium gyanús az eset.Úgy hallom hazaérkezett a lll/lll-as nem ette meg a fene, de kár remélem ami késik nem múlik.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új katasztrófavédelmi igazgató és tűzoltó parancsnok

A január elsejével az országban létrehozott 65 katasztrófavédelmi kirendeltség alatt ezentúl 104 hivatásos tűzoltó-parancsnokság látja el feladatát. Tovább olvasom