Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Petőfi Szálló: a remény hal meg utoljára

Szentes - Ismét felkapta az országos média a szentesi Petőfi Szálló ügyét. A részletekről csak annyit tudni: az érdekeltek kölcsönösen perelik egymást, a város új lehetőségek után kutat.
Vörös posztót lebegtet, esetleg bicskát nyitogat a zsebekben az, aki manapság szóba hozza Szentesen a Petőfi Szálló ügyét. A hányatott sorsú épületet, amelyet már a 90-es évek elején rendbe akart hozni az akkori tulajdonosa, a város hosszas huzavona után 2006-ban szerezte vissza a Budalakk Konzorciumtól. Akkor úgy tűnt: az öt-, később már csak négycsillagos komplexumnak induló, 4 milliárdos projekt kivitelezéséhez megtalálta az ideális befektetőt a Pendola Kft. „személyében". A szentesiek utoljára 2007 novemberében egy nyílt nap keretében nézhettek szét a romjaiban is impozáns épületben, majd a Petőfit munkaterületté nyilvánították, és hozzákezdtek a bontáshoz. Sokkal tovább ennél nem is jutottak, holott az eredeti tervek szerint már az első vendégeknek kellene ejtőzniük a luxushotelben. A Pendola közben a Lama Plus Kft. tanácsadó céget bízta meg azzal, hogy keressen kivitelezőt. 2010 nyarán a munkálatok elvégzésére az Arcadom Zrt.-t szerződtették, amely nem sokkal később felvonult a területre. Szentesen ismét felcsillant a remény, ám a kezdeti mozgolódás után a biztonsági őrön kívül más alkalmazottat nem láthattak az arra járók. Ahogy a hónapok teltek, előbb a Pendola, majd az Arcadom molinója is lekerült a málladozó homlokzatról. Hogy miért nem árulnak már egy gyékényen, arra az elmúlt hónapok eseményei adnak magyarázatot. Amint azt az index.hu internetes portál megírta: a Lama Plus követelné a jutalékát az Arcadomtól, a kért összeget viszont sokallja a zrt. A két gazdasági szereplő – egyelőre nem tudni, jogos vagy vélt okok miatt – kölcsönösen beperelte egymást, illetve a Pendola Szentes projektcéget. A helyzetet tovább színesíti, hogy a Pendola fiktív számlázás gyanújával az adóhatóságnál jelentette fel a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadomot. A peres ügyekről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy folyamatban vannak. Bizonyára ez az oka annak is, hogy levélben feltett kérdéseinkre sem az Arcadom, sem a Lama Plusz nem reagált.

Az nem vitás, hogy a jogi ingyencirkusz vesztese Szentes, hiszen a város vezetése és lakosai is egyaránt azt szeretnék: készüljön el végre a Petőfi – amely olykor a politikai szurkapiszka eszközévé is avanzsál a kisvárosban. A helybeliek tudni vélik, hogy a város más irányban is keresgél. A médiában zajló történet pedig már nem is a szállodáról szól, kommentált Szirbik Imre polgármester.

– A sajtónyilvánosság a két óriáscég peréből adódik – vélte a város első embere. – A hír igaz: az a célunk, hogy felépüljön a szálloda, ezért képbe került egy külföldi befektető, amellyel már több tárgyalást folytattunk. A részletekről tavasznál hamarabb nem adhatunk tájékoztatást.

Olvasóink írták

 • 4. sisao 2011. november 20. 21:06
  „Nagyon naivnak kellett ahhoz lenni, ha valaki azt gondolta a Pendola ezt valaha is megvalósítja! A bontásból származó építési anyagok is "eltűntek" ! Ezt látni kellett volna a város vezetésének , a testületnek egyaránt!!! Most ismét kezdődik egy évekig elhúzódó pereskedés!”
 • 3. kispipin 2011. november 16. 14:21
  „http://hvg.hu/itthon/20111115_kubatov_kerese_egyik_demjan_ceghez?FullComment=true#comments”
 • 2. jtozso 2011. november 14. 22:12
  „Nemcsak a sportpálya kerítése csúnya és gazdátlan,hanem az egész létesítmény.
  Szégyen!!!!!!!”
 • 1. macska125 2011. november 14. 10:05
  „A tájékoztatás nem is érdekes, csak haladna már valahova. Szégyen, ahogy kinéz.
  Ami még nagyon rontja a városképet. Csongrád felől bejövet az a sportpálya ronda kerítése!!!!
  Nem hiszem, hogy olyan nagy beruházás lenne oda egy normális szép kerítés, mondjuk téglából, csak natúran hagyva!!!!
  Aprópó: Régen ,ha építkezésbe kezdett valaki meg volt a befejezés határideje, különben bünti volt, új tervek miegymás -most ezeknél mi van??????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ruhaosztás Szentesen

Szentes - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete Szent Márton napja alkalmából… Tovább olvasom