Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Petőfi Szálló: zöld út a pályázatnak

Szentes - Mozgalmas, kampányízű lett a szentesi képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülése.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A napirendi pontok között szerepelt a Petőfi Szálló utcai homlokzatának felújítására, valamint az épületen belül a „Szentes Szecessziós Ház" kialakítására pályázat benyújtása – a részletes elképzelésekről tegnapi számunkban adtunk hírt.

A Norvég Alapnál 1 millió eurót (mintegy 300 millió forintot) nyerhet erre a város, amely megvásárolja a Pendola Kft.-től az ehhez szükséges építési jogosultságot.

Mielőtt erről tárgyalhattak volna, Antal Balázs Tibor (Fidesz–KDNP) elmondta: a Petőfi Szálló a polgármester, Szirbik Imre „zászlóshajója", kampányfogása, és eddig minden azzal kapcsolatos ügyet zárt ülésen tárgyaltak. Ezért, mondta a képviselő, a városvezetőt feljelentették közérdekű adat eltitkolásáért és az Állami Számvevőszéknél is. Ezután bejelentette: a frakció nem vesz részt a napirendi pont tárgyalásán, és tagjai kivonultak a díszteremből.

– Sajnálom, hogy képviselőtársaim így döntöttek, mert hiszem, a Petőfi Szálló minden szentesi közös ügye, azt szeretnénk, ha minél hamarabb újra a régi pompájában ragyoghatna – reagált Szirbik Imre. Az ezt követő vitában szóba kerültek érvek, ellenérvek, kérdések hangzottak el, végül a testület – 8 igennel, 1 tartózkodás mellett – megszavazta a pályázat benyújtását, és hasonló arányban az idei költségvetés módosítását, ezzel a pénzmaradványból biztosítva az 5 százalékos önrészt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

75 év után találkozott újra a két barát

"Tavaly láttam meg Sándor barátomat az újságban, akkor köszöntötték 90. születésnapján. Nagyon megörültem, hogy megtaláltam, mert nem tudtam, mi van vele." Tovább olvasom