Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Piacos napokon kevés a parkoló

Szentes - Kell-e új parkoló a szentesi zöldségpiac környékére? Vagy inkább a kispiacokat kellene fejleszteni? Árus napokon nem elég a hely, máskor üresek a meglévő parkolók.
– Kinőtte a környék a zöldségpiac parkolóját. Az áruházzal majdnem szemben van egy üres telek, ott ki lehetne alakítani egy újat – közölte interpellációjában a szentesi képviselő-testület ülésén Krausz Jánosné. Pár éve az áruház mellett egy 900, tavaly a piac területén egy 1100 négyzetméteres, 53 autónak elegendő helyet biztosító parkoló épült. Piacos napokon, csütörtökön és vasárnap ez még együtt sem elég, a lakosoknak a házuktól távol, az út szélén vagy átmenetileg tiltott helyen kell megállni. Krausz Jánosné azt mondja: az üres telket a lehető legegyszerűbben, kővel felszórva alkalmassá lehetne tenni.

Egy üres telekre szeretne parkolót egy képviselő, miközben ez például teljesen üres, amikor nincs piacos nap. Fotó: Králik Emese
Egy üres telekre szeretne parkolót egy képviselő, miközben ez például teljesen üres, amikor nincs piacos nap. Fotó: Králik Emese

A helyzet csak ezeken a napokon kaotikus, máskor például az áruház melletti terület szinte teljesen üres, feltehetőleg nem egy újabb hely kialakítása lenne a célravezető.

– Piacos napokon tényleg kevés a parkoló, ez tény. A belső férőhelyek közül legalább harmincat az árusok vesznek igénybe, a többi marad a vevőknek – részletezte a városellátó intézmény parkolással foglalkozó szakembere, Bujdosó Károly. Több megoldási javaslaton dolgozik, ezeket először a városfejlesztési bizottsággal szeretné megosztani, tette hozzá. Szerinte egyébként a képviselő javaslata nem oldaná meg a problémát, csak 10-15 jármű férne el azon a telken.

Felvetettük, amit korábban már több fórumon javasoltak – a többnapos piac ötletét –, akkor nem koncentrálódna két napra a forgalom. Korábban próbálták, emlékeztetett Bujdosó Károly, de nem volt életképes. Viszont valódi megoldás lehet egy nemrégiben elhangzott javaslat megvalósítása. Legutóbb Szabó Zoltán önkormányzati képviselő szorgalmazta a boltok melletti kispiacok fejlesztését, komfortosabbá tételét. Bujdosó Károly úgy véli: szigorú jogi szabályoknak kellene megfelelni, de elképzelhető, hogy meg lehet találni a kompromisszumot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eperjes lesz Fábiánsebestyén megmentője

Befogadja a falu Eperjest, közös önkormányzatot hoznak létre – döntött a fábiáni testület. Eperjesnek eddig Szentes volt a társa. Tovább olvasom