Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Plakátolnak ott is, ahol nem szabad

Szentes - Választási plakátok miatt emelt kifogást a helyi bizottságnál a szentesi DK. A beadvány arról szólt, hogy a Jobbik plakátokat helyezett ki Szentes belvárosában, ezzel a magatartással megsértette az egyik helyi rendeletet.
Ez arról szól, hogy műemlékvédelmi és környezetvédelmi okok miatt a városnak ezt a részét nem szabad hirdetésekkel teleragasztani. A bizottság a beadványt formai okok miatt – hiányzott egy aláírás és egy szám – érdemi vizsgálat nélkül elutasította. Később egy újabb kifogás érkezett a bizottsághoz, ekkor már a Jobbikon kívül a Fidesz–KDNP-t is az említett rendelet áthágásával vádolta a panaszos. A belvárosban csak a hirdetőoszlopokra szabad plakátokat tenni, a villanyoszlopokra – úgy, ahogy a Jobbik és a Fidesz csinálja – nem, áll a bizottság határozatában. A két párt tényleg jogszabályt sért, a bizottság ettől eltiltotta őket, a döntés ellen hétfőig lehetett fellebbezni.

Előbb bepanaszolták a másikat, ma már minden párt hirdet a belvárosban. Fotó: Králik Emese
Előbb bepanaszolták a másikat, ma már minden párt hirdet a belvárosban. Fotó: Králik Emese

Azóta már minden párt plakátol a belvárosban, ki körültekintően, ki kevésbé. A Jobbik polgármesterjelöltje, Szabó Zoltán a napokban egy sajtótájékoztatón kitért az ügyre. Azt mondta: ők a fellebbezést követő döntést megvárják, de a választás után úgyis leszedik a hirdetéseiket. Tapasztalatai szerint idén minden helyi párt a környezetre ügyelve és könnyen eltávolítható módon tette ki a plakátjait. Gond szerinte csak ott merült fel, ahol a helyi szokásokat nem ismerő, megbízás alapján ragasztgató „idegenlégiósok" tevékenykedtek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A maffiára hivatkozva zsarolt

A gyanúsított ekkor két emberét küldte a sértettre, akik családja kiirtásával fenyegették meg a… Tovább olvasom