Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Pódiumbérletet terveznek Szentesen

Májusban még megtartják az utolsó bérletes előadást a szentesi Tóth József Színházteremben, amelyet korabeli állapotának megfelelően újíttat fel a Petőfi Szálló rekonstrukciós munkáira vállalkozott Pendola-cégcsoport. Az új évadtól azonban már a művelődési és ifjúsági házban terveznek pódiumbemutatókat.

Nagy hagyománya van Szentesen a színházi előadásoknak. A városnak ugyan nincsen önálló társulata, ám a népművelők évtizedek óta elkényeztették a közönséget a fővárosi és vidéki teátrumok nívós darabjaival. Nem volt jellemző, hogy a sikeres művészek hakninak tekintették volna a fellépést a szentesi Tóth József Színházteremben.

Májusban még a Tóth József Színházteremben tartják a bérletsorozat utolsó előadását Fotó: Tésik Attila

A Petőfi Szállóval egy épületben lévő kulturális intézménnyel kapcsolatban különböző hírek terjedtek el az utóbbi időszakban. Ez összefügg azzal, hogy a fővárosi székhelyű Pendola-cégcsoport hozzákezdett a szálloda felújításához, és lezárta az épületet. Mint azt megírtuk korábban: a cukrászda viszont még működhet januárban és februárban. A híresztelések szerint a szomszédos színházteremben már megtartották az utolsó előadást, és ott is nekilátnak a rekonstrukciós munkáknak.

Harmincszor díjtalanul

A Petőfi szállóbeli színházterem felújítása az egész épülettömbbel együtt 2011 végére fejeződik be. A színpadtechnika kialakításánál Zsohár Árpád kikérte a Szenteshez kötődő színész-rendező, Alföldi Róbert véleményét.
Információnk szerint a Bárka Színház igazgatója teljesen újszerű ötlettel hozakodott elő. A beruházó és a város közötti megállapodás értelmében az önkormányzat és intézményei évente harminc alkalommal díjtalanul vehetik majd igénybe a korhű helyreállítás után 220 személyes Tóth József Színháztermet.  
Erről azonban szó sincs, hiszen a Pendola tulajdonosa, Zsohár Árpád lapunknak elmondta: a színháztermet május végéig nem zárják be. A művelődési központ megbízott igazgatója, Varróné Szabó Ildikó érdeklődésünkre elmondta: a Tóth József-bérletsorozat utolsó előadását is az 500 személy befogadására alkalmas színházteremben rendezik meg májusban. Kérdésünkre, hogy mit terveznek a jövő évadra, amikor már kénytelenek lesznek nélkülözni a Tóth József Színháztermet, közölte: a művelődési és ifjúsági ház nagytermében szerveznek majd pódiumbemutatókat. A nyári hónapokban pedig a volt megyeháza udvarán tartanak színházi előadásokat, mint tették azt korábban is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarvasi cég fejezi be jövőre a szentesi nagytemplomot

Szentes - A szarvasi Integrál Építő Zrt. nyerte a közbeszerzési pályázatot a szentesi református nagytemplom felújításának befejezésére. Tovább olvasom