Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Polgármesterek szövetsége

Sankt Augustin képviselő-testülete is jóváhagyta a testvérvárosi megállapodást, amelyet a szentesi önkormányzattal kötött. Tavasszal a Kurca-parti településen, most pedig a Bonn melletti helységben írták alá a szerződést.
Az izraeli, a magyar, a német és az angol polgármester egyaránt békepárti. Szirbik Imre és Klaus Schumacher (középen) írta alá a testvérvárosi megállapodást. Fotó: Vidovics Ferenc
A kapcsolat 1992 óta tart a német Sankt Augustin és Szentes között. Magyarország uniós csatlakozása alkalmából népes küldöttség érkezett Sankt Augustinból, hogy együtt ünnepeljenek a szentesiekkel. Mészáros Zsuzsanna, a polgármesteri hivatal idegenforgalmi referense a mostani németországi látogatásuk előzményeként említette, hogy Sankt Augustin önkormányzata éppen 2004-ben, az EU-ba való felvételünk évében hozott határozatot arról: idén hivatalos rangra emeli az együttműködést a szentesiekkel.

A Kurca-parti településen – mint arról hírt adtunk lapunkban – 2005 májusában írta alá egy ünnepségsorozat keretében a testvérvárosi megállapodást Klaus Schumacher és Szirbik Imre polgármester. A német vezető már jó ismerőse a szentesieknek, akik a szeretetük jeleként becézik is őt. Suminak hívják, s a tavaszi látogatásakor megadta a módját a ceremóniának. Az ünnepi öltözetéhez ugyanis hozzátartozott a hivatali lánc, amelyet az uniós országokban viselnek a polgármesterek a nemzetközi összejöveteleken. A német helységnek eddig angol és izraeli testvérvárosa volt, s most azok polgármesterei is megjelentek, hogy köszöntsék a jelképes család új tagját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A telepvezető beoltatná magát

„Szó lehet arról, hogy állatorvosokat, baromfitelepen dolgozókat oltsunk a madárinfluenza… Tovább olvasom